USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

08 Mart 2021 15:20
AA

KADEM, 'Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi'ni açıkladı

KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen online programda "Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi" KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu tarafından açıklandı.

KADEM, 'Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi'ni açıkladı

KADEM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen online programda, dernek tarafından hazırlanan "Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi" kamuoyuna duyuruldu.

Programda konuşan Gümrükçüoğlu, KADEM olarak 8 yıl önce "Kadın hakları konusu insan hakları konusudur" diyerek yola çıktıklarını, bu süreçte kadının bireysel, sosyal ve ekonomik haklarını korumak, kadını ve aileyi güçlendirmek hedefine adım adım yürüdüklerini anlattı.

"KADEM ailesi adına hepinizin 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum"

Kadının cinsiyeti nedeniyle hiçbir ayrımcılığa uğramadığı ve her alanda var olabildiği bir dünya için tüm güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Ulusal ve uluslararası organizasyonlarımızla eğitim ve hukuk alanındaki çalışmalarımız ve proje desteklerimizle her zaman kadınların yanında yer aldık. Bugün 50 temsilciliğimiz, çalışanlarımız, üyelerimiz, Genç KADEM ve gönüllülerimizle her ferdi birbirinden değerli çok büyük bir aileyiz. KADEM ailesi adına hepinizin 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi.

İMZAYA KATILIM BEKLENİYOR

Programın ardından bildirge, www.imzamiatarim.com internet adresinden imzaya açıldı.

Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi'nde neler var?

EN ÇOK OKUNANLAR