USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

30 Eylül 2021 15:52
Umut Çelik

AXA Sigorta cinsiyet eşitliği endeksinde yerini alıyor

Yöneticilerinin yüzde 44'ü, çalışanlarının ise yüzde 52'si kadın olan AXA Sigorta, ekonomik değer zincirindeki her kadın için fayda yaratmayı hedefliyor. Kadın istihdam oranını bu yıl yüzde 2 daha artırma taahhüdü veren AXA Sigorta, Kadın Girişimci Sigortası gibi yenilikçi ürün ve hizmetlere odaklanmayı da sürdürecek

AXA Sigorta cinsiyet eşitliği endeksinde yerini alıyor

Sigortacılık yüzde 55'lik kadın istihdam oranıyla, ülkemizde temsiliyet eşitliği açısından gelişmiş sektörlerden biri. AXA Sigorta da kadının güçlenmesini hedefleyen ajandasıyla sektörün en hassas paydaşları arasında. AXA Sigorta'nın CHRO'su ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Ergenç, AXA Grubu'nun BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni imzalayarak bu alandaki kararlılığını ortaya koyduğunu belirterek, "Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda taahhütleri bulunan halka açık şirketlerin performansını değerlendiren Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde bu yıl yaptığımız çalışmalarla yerimizi aldık. AXA Grubu'nun Türkiye'den kadın çalışanlarımızın da katıldığı global Group Sponsorship Tandem programı ile kadın yeteneklerin kariyer gelişimine ayrı bir özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Fırsat eşitliğine dayalı İK politikası

İK politikalarının fırsat eşitliğine dayandığını aktaran Ergenç, "Cinsiyete dayalı ücret farkını sona erdirmek, yetenek gelişim kanallarında cinsiyet dengesini sağlamak, kadın yetenek istihdamını artırmak, kadın yöneticiler yetiştirmek ve kadınların ihtiyaçlarına yönelik çözümlerle onlara özel ürün ve hizmetler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu vizyonumuzu ülkemizde oranları yüzde 52'ye ulaşan kadın çalışanlarımız ve yüzde 44'e ulaşan kadın yöneticilerimizle somutlaştırıyoruz. Bu gurur verici istatistikler, performansımızı daha da geliştirerek, sadece kendi bünyemizde değil ekonomik değer zincirinde yer almaya çalışan her kadın için fayda yaratmamız gerektiğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı. Toplumsal cinsiyet eşitliği ile kapsayıcılık ve çeşitlilik konularının izlendiği bir I&D komitesi kurduklarını, 2023'e kadar kadın çalışan oranını yüzde 2 artırma taahhüdü verdiklerini anlatan Ergenç, "Kadın Sigortacılar Derneğinin kadın yöneticilere yönelik mentorluk programında da kadın yöneticilerimiz mentorluk vererek, sigortacılık sektöründeki gelecek nesil kadın yöneticilere destek oldu. Kadın yönetici adaylarımız da programa katılarak kendini geliştiriyor. Toplumsal Cinsiyet ve Dahiliyet Seminerleri düzenleyerek uzmanlar eşliğinde öğrenimlerimizi geliştiriyor, sosyal medya hesaplarımızdan yayınladığımız Geleceğe Yön Veren Kadınlar Serisi ile kadın yöneticilerimizin görünürlüğünü artırırken, deneyimleriyle tüm kadınlara ilham vermelerini amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kadınlara özel sigortacılık çözümleri

"Women in Insurance" adını verdikleri 360 derecelik yaklaşımla kadınların sigorta çözümlerine erişimini destekleyen "Kadın Girişimci Sigortası"nı hayata geçirdiklerini söyleyen Ergenç, "Kadınların farklı sigorta beklentilerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ürünümüz standart iş yeri sigortasının sağladığı teminatlar dışında kadınların özel ve profesyonel hayatlarındaki ihtiyaçlarına yönelik sağlık, konut, araç, seyahat, çocuk ve yaşlı bakımı asistans hizmetlerini kapsıyor" bilgisini aktardı. Gelecek 20 yılda kadın segmentindeki büyümenin dokuz katına çıkmasını ön gördüklerini belirten Ergenç, "Kadınların ekonomik değer zincirine katılımını destekleyen yenilikçi ürün ve hizmetlere odaklanmayı sürdüreceğiz. Sektörümüze de ilham vermeyi umuyor, kadın istihdamına yönelik politikaların ve sigorta çözümlerinin çoğalmasını diliyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR