USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

08 Aralık 2021 14:18
Umut Çelik

H2O Invest girişimlere ‘can suyu' olmaya geldi

Erken aşama girişimlere ilk desteği vermek, onlara hami olmak amacıyla 12 iş insanı tarafından kurulan H2O Invest'in odağında yapay zeka, fintech ve oyun girişimleri var.

H2O Invest girişimlere ‘can suyu' olmaya geldi

İstanbul merkezli erken aşama yatırım şirketi H2O Invest, Türk iş dünyasında uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren 12 iş insanının ortak inisiyatifi ile kuruldu. Yapay zeka, fintech ve oyun sektörlerindeki girişimlere odaklanan H2O Invest, insan odaklı dijital dönüşümü yönetecek girişimcilerin ilk durağı ve hamisi olmayı ve bu girişimcilerin dünyayı daha yaşanır hale getiren yatırımcılara dönüşmelerini sağlamayı hedefliyor.

Girişim Ekosistemi için Yeni Bir Model

Erken aşama girişime yapılan yatırımı manevi destekle birleştirmek amacıyla kurulduklarını ve Türkiye'de yeni bir model oluşturmaya çalıştıklarını aktaran H2O Invest Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çalışkan "Yeni dikilen bir fidanın can suyu ne kadar değerli ise bir girişimin de erken aşamada aldığı maddi ve manevi destek o kadar önemlidir. Toprakta bir bitki yetiştirmek, onu canlı tutmak zorlu bir süreçtir. Can suyu olmak, erken aşama girişime destek olmak için iyi bir metafor. Yeni kurulan bir girişim, can suyunu yeterli miktarda almalıdır. Doğru tecrübelerden faydalanmalı, doğru yönlendirilmeli ve doğru yatırıma ulaşmalıdır. Daha önce elde edilmiş tecrübeden faydalanmak zaman kazandırır. Biz de tecrübelerimizi başlangıç aşamasındaki girişimlerle paylaşıyor ve onlara yol gösteriyor, hamilik yapıyoruz" dedi.

Sadece yatırım yapmakla kalmıyor, seneler boyunca elde ettikleri deneyimi de girişimcilerle paylaştıklarının altını çizen Çalışkan, girişimcilerin, gelişimin can damarı olduğuna inandıklarını ve daha iyi bir dünya için hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olduklarını vurguladı.

12 Ayda Dört Girişime Can Suyu

Doğru ekosistemi kurarak, tohum öncesi ve tohum aşamasındaki şirketleri hızlandıran H2O Invest, girişimleri bir sonraki yatırım turuna hazırlıyor. Girişimlere yatırım yapmadan girişimin önce ekibine, sonra insanlığa faydasına, fikrine ve pazar fırsatına odaklanıyor. Sadece 12 ay içinde 4 girişimin bakış açısını değiştiren ve hayatta kalma oranlarını arttıran H2O Invest'in hamilik yaptığı girişimler arasında Augelab (no-code tabanlı görüntü işleme yapay zeka platformu), Gotocure (sağlık seyahati planlama), Girin (akıllı ziyaretçi yönetim sistemi), Octopus (yapay zeka odaklı dijital içerik üretimi) yer alıyor.

H2O Invest'in Yatırımcı Ortakları 12 İş İnsanı

· Osman Çalışkan – H2O Invest Yönetim Kurulu Başkanı

· Fahrettin Oylum – H2O Invest Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

· Muzaffer Gölcü – H2O Invest Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

· Abdurrahman Keklik – Yatırımcı Ortak

· Abdurrahman Uzun – Yatırımcı Ortak

· Emre Yıldız – Yatırımcı Ortak

· A. Fahri Arkan – Yatırımcı Ortak

· Osman Nuri Önügören – Yatırımcı Ortak

· Ömer Lütfi Soylu – Yatırımcı Ortak

· Taha Albayrak – Yatırımcı Ortak

· Tahir Tuluk – Yatırımcı Ortak

· Yunus Şentürk – Yatırımcı Ortak

EN ÇOK OKUNANLAR