USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

11 Haziran 2021 19:01

Serhan Gençer: Sürdürülebilirlik atılımları devam ediyor

Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer " Toplamda 570 bin ton karbon emisyonunun sıfırlanmasını sağladık. Bu oran, yıllık yaklaşık 550 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer" dedi.

Serhan Gençer: Sürdürülebilirlik atılımları devam ediyor

Türkiye'nin öncü özel sektör elektrik üretim şirketlerinden biri olan Akenerji, enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalar ve karbon azaltım sertifikaları ile çevresel sürdürülebilirlik konusunda sektöründe yer almaya devam ediyor. Son bir yılda perakende sektöründen hizmet sektörüne, sanayi tesislerinden danışmanlık şirketlerine, birçok farklı sektörden firmayla karbon azaltım sertifikası alanında iş birliği yaptık. Toplamda 570 bin ton karbon emisyonunun sıfırlanmasını sağladık. Bu oran, yıllık yaklaşık 550 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer.

Ayrıca iş hayatında cinsiyet eşitliğini güçlendirmek amaçlı çalışmalarımıza da bu yıl bir yenisini daha ekledik ve kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmalarını sağlamak ve liderler olarak yükselmelerini desteklemek gibi önemli misyonlara sahip Professional Women's Network'e kurumsal üye olduk. 2021 itibariyle kadın yönetici oranımız yüzde 42, kadın çalışan oranımız ise genel merkezimizde yüzde 50 seviyesinde bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR