USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

08 Haziran 2021 13:25

Halit Bakal: Sosyal sorumluluğu odağımıza aldık

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal “2018 yılında başlattığımız Enerji Okuryazarlığı Projesi'yle, enerjinin verimli ve bilinçli kullanılmasını amaçladık” dedi.

Halit Bakal: Sosyal sorumluluğu odağımıza aldık

CK Enerji Boğaziçi Elektrik olarak, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Türkiye genelinin yüzde 10'una denk gelen yaklaşık 4.4 milyon aboneye, görevli tedarik şirketi sıfatıyla EPDK tarafından onaylanan perakende satış tarifeleri üzerinden hizmet veriyoruz. Şirketimiz ayrıca bölge sınırlaması olmaksızın serbest tüketici niteliğine sahip tüketicilerle ikili anlaşma yaparak indirimli tarife ve fayda kampanyalarıyla elektrik enerjisi satışı da yapabiliyor.

ENERJİ OKURYAZARLIĞI

Enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve bilinçli tüketime destek hedefi ile 2018 yılında Enerji Okuryazarlığı Projesi'ni başlatmıştık. Pandemi sürecinde de çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Enerjinin verimli ve bilinçli kullanımında herkese büyük bir sorumluluk düştüğünün farkındayız. İstanbul Avrupa Yakası'nda 2019'da Bayrampaşa Kaymakamlığı ile yapılan protokol kapsamında, okullarda görevli bin ilköğretim okul öğretmenine eğitim verildi. Bu sayede yaklaşık 35 bin öğrenciye ulaşıldı. 2020'de ise İstanbul Avrupa Yakası'nda 25 ilçede, 2 bin 500 öğretmene, Sivas'ta ise 300 öğretmene eğitim verdik. 28 Nisan'da ise 25 ilçeden seçilen 50 okuldaki idareci ve öğretmenlerden oluşan 100 kişiye online eğitim programı düzenledik.

EN ÇOK OKUNANLAR