USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

08 Haziran 2021 13:27

Hakan Yıldırım: Gücümüzün tamamı yenilenebilir enerjiden

Sanko Enerji CEO'su Hakan Yıldırım “Halihazırdaki karbon ve yeşil sertifika miktarımızı beş katına çıkarmayı ve karbon ticaretinde aktif rol almayı hedefliyoruz” dedi.

Hakan Yıldırım: Gücümüzün tamamı yenilenebilir enerjiden

2020 yılında, Bursa'da Güney-1, Çanakkale'de Gazi-9 ve Karaman'da Akyel-1 ve Akyel-2 olmak üzere, toplam 202 MW'lık dört yeni rüzgar santralimizin bakanlık kabulü yapıldı. Son yatırımlarımızla birlikte yaklaşık bin MW olan kurulu gücümüzün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Halihazırda altı hidroelektrik, altı rüzgar santrali ve üç jeotermal enerji santralimizde elektrik üretiyoruz. Ayrıca bu yıl, yeşil enerji satışı ile üründe farklılaşma yapmak istedik. Son kullanıcıya yeşil enerji konsepti ile ilk satışlarımızı yaptık ve müşterilerimizin kullandıkları temiz ve yeşil enerjiyi sertifikalandırmalarını sağladık. Bununla birlikte şu anki karbon ve yeşil sertifika miktarımızı beş katına çıkarmayı ve bunun yanı sıra karbon ticaretinde de aktif olarak rol almayı hedefliyoruz.

SANTRALLER HİBRİTE DÖNÜŞÜYOR

Yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketi olarak yeni yenilenebilir enerji santrallerini portföyümüze katmak ana gündem maddemiz. 2021 yılında rüzgar ve jeotermal santrallerimizde güneş enerjisini yardımcı kaynak olarak santrallerimize entegre etme noktasında projelendirme çalışmalarımızı tamamladık. Lisans tadiline yönelik gerekli başvurularımızı da tamamlayacağız. Bir an önce bu santrallerimizi birer hibrit santrale dönüştüreceğiz.

İklim değişikliği ile sürdürülebilir bir şekilde mücadele etme konusu, tüm operasyonlarımızın merkezinde bulunuyor. Bu doğrultuda yeni organizasyonumuzda 'Sürdürülebilirlik Yönetimi' adı ile bir yönetim merkezi kurduk ve bu merkezi, şirketin en üst yönetim kademesine bağladık.

EN ÇOK OKUNANLAR