USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

04 Haziran 2021 20:37
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki yeni müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni müjdeyi açıkladı. Erdoğan "Fatih Sondaj Gemimiz, Amasra-1 Gaz Sahası'nda 135 milyar metreküp doğalgaz buldu. Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki yeni müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni müjdeyi açıkladı.

İŞTE AÇIKLAMALARDAN SATIR BAŞLARI;

Bugün açılışını yaptığımız Filyos Limanı, aslında Filyos Vadisi projesinin bir parçasıdır. Filyos Vadisi ulusal ve uluslararası yatırımcılara entegre sanayi konsepti sunuyor. Bu vadide yatırımcılarımıza birçok imkan vadediyoruz. Filyos Vadisi'nin göbeğinde yer alan yaklaşık 600 hektarlık alana sahip Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Filyos Endüstri Bölgesi'ni bu vizyonla ilan ettik. Havalimanı, demiryolu ve karayolu bağlantılarına sahip stratejik konumuyla muazzam bir lojistik fırsatı içerisinde barındırıyor. Filyos Endüstri Bölgesi büyük yatırımcıları bölgeye çekerek iç piyasa talebinin karşılanması ve dış ticaret açığının azaltılması noktasında üretim üssü olarak çalışacak. Yenilikçi ve çevre dostu bir yaklaşımla tasarlanan endüstri bölgesi özel sektörün liderliğinde profesyonel şekilde faaliyetlerine başladı. Orta yüksek ve yüksek teknoloji odaklı tasarımlara ev sahipliği yapacak. İnşallah Filyos Vadisi entegre yapısıyla önümüzdeki dönemde bölgenin ve Türkiye'nin üretimine, ihracatına ve istihdamına çok önemli bir katkı sunacak.

135 MİLYAR METREKPLÜK YENİ DOĞAL GAZ REZERVİ

Bu bölgenin stratejik özelliğini artıran bir diğer husus da Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda tespit ettiğimiz doğal gazın kara bağlantı ve işlemesine ev sahipliği yapacak olmasıdır. Fatih Sondaj Gemimiz geçtiğimiz yıl toplamda 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetti. Bu sonuç. dünyada 2020'de denizlerde yapılan en büyük keşif olarak kayıtlara geçmiştir. Kendi gemilerimizle hem sismik araştırmalar hem de sondaj araştırmaları yapıyoruz. İşte şimdi milletimize yeni bir müjdeyi daha paylaşıyoruz. Fatih Sondaj Gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı.

EN ÇOK OKUNANLAR