USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

07 Haziran 2021 17:53

Bora Tuncer: Emisyonda net-sıfır noktasına ulaşacağız

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer "Sürdürülebilirlik, şirket stratejimizin özünü oluşturuyor. Sürdürülebilirlik stratejimiz üç temel eksen üzerine oturuyor. Bunlar; enerji ikilemine çözüm aramak, paydaşlara örnek olmak ve enerjinin olmadığı bölgelerde enerjiye erişim sağlamak" dedi.

Bora Tuncer: Emisyonda net-sıfır noktasına ulaşacağız

Sürdürülebilirlik, yaşamın devamlılığı adına gerekli dengeyi temsil ediyor ve kelimenin tam anlamıyla hayati bir önem taşıyor. Schneider Electric olarak, tüm insanlara yardım etmeye ve kaynaklarının daha azını kullanarak daha fazlasını üretmelerine yardımcı olmaya ve her yerde, herkes için ve her zaman 'hayatın devam etmesini' sağlamaya odaklanıyoruz. Bu kapsamda 2050 yılı itibariyle tedarik zincirinde net-sıfır emisyon için tedarikçilerimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. 1,5°C Bilim Temelli Hedefi (SBT) doğrultusunda, 2030 yılı itibarıyla net-sıfır operasyonel emisyona ulaşmak ve Kapsam 3 emisyonlarını yüzde 35 oranında azaltmak üzere faaliyetlerimize hız veriyoruz. En geç 2025 yılı itibarıyla tüm operasyonlarımızı karbon nötr hale getirmeyi hedefliyoruz.

ENERJİDE YENİ STANDART

Geliştirdiğimiz EcoStruxure™ mimarisi, bağlantılı bir dünyada enerjinin güvenli, verimli, güvenilir, bağlı ve sürdürülebilir olmasına hizmet ediyor. Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde dönüşümsel bir katma değer yaratan mimari aynı zamanda EcoStruxure™ Resource Advisor adlı bir sürdürülebilirlik yönetimi platformunu da kapsıyor. Whirlpool ile iş birliği içinde geliştirdiğimiz platform, temel veri akışlarını tanımladıktan sonra dünyanın her yerindeki şirket tesislerinin performansını izlemeye ve değerlendirmeye yönelik bir enerji ve sürdürülebilirlik yönetimi sağlıyor. Ayrıca enerji verimliliğinde ülkelerin ve kurumların dijital dönüşümüne önayak olmak amacıyla Orta Doğu ve Afrika bölgesinin ilk inovasyon merkezini İstanbul'da açtık. İnovasyon merkezimiz, hastaneler, oteller, endüstri tesisleri, veri merkezleri gibi tüm uygulama alanlarında gerçek zamanlı teknoloji çözümlerinin deneyimlenebileceği bir alan olarak hizmet veriyor. Merkezimiz aynı zamanda meslek örgütleri, enerji sektörü profesyonelleri ve mühendislik fakültelerinden üniversite öğrencileri için bir deneyim, eğitim ve gelişim alanı olarak tasarlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR