USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

11 Haziran 2021 19:05

Ali Gürsoy: Karbon ayak izini sistematik olarak azaltıyoruz

Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy “Türk Telekom'un enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve çevreye verilen olumsuz etkinin azaltılması konularında ciddi çalışmaları bulunuyor. Sürdürülebilirlik alanında 3 ana konuya odaklanan Türk Telekom, karbon ayak izini sistematik olarak azaltıyor” dedi.

Ali Gürsoy: Karbon ayak izini sistematik olarak azaltıyoruz

Baz istasyonlarımızda sera gazı emisyonunu düşürmek için doğaya dost klima gazı kullanıyoruz. Güneş ve rüzgar enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarına yönelerek karbon tasarrufu sağlıyor, temiz ve milli enerjiye katkı sunmayı hedefliyoruz. İrili ufaklı büyüklükte bin 700 lokasyonumuzda, güneş enerji santrallerimizin (GES) kurulumunu tamamlayarak yenilenebilir enerji sistemlerimizin toplam kurulu gücünü 2.3 MW'a çıkardık. Sürekli enerji imkanı bulunmayan ve bu nedenle erişim sıkıntısı yaşayan köylerimizde güneş enerjili baz istasyonlarımızın kurulumlarına başladık. Böylece bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ve uzaktan eğitim sürecindeki öğrencilerimizin de hizmetlerimizden kesintisiz olarak yararlanmalarını amaçlıyoruz.

"OPERATÖRLER ARASINDA EN YÜKSEK SKORA ULAŞTIK"

Yeni nesil şehir teknolojileri ile 'ulaşım, güvenlik, enerji, sağlık, çevre ve yaşam' başlıkları altında; yerli ve milli çözüm ortaklarını destekleyerek ekosistemi daha da geliştiriyoruz. Yeni nesil enerji uygulamaları sayesinde elektrikte yaklaşık yüzde 40, yeni nesil ulaşım uygulamalarıyla, trafikte geçirilen sürede yaklaşık yüzde 35, yakıtta ise yaklaşık yüzde 30 tasarruf elde edildi. Bu sürenin düşmesine bağlı olarak karbon salımı yaklaşık yüzde 25 azaldı. Düşük karbonlu ekonomiyi destekleyen atılımlarımızı raporlamak için 2011'den bu yana, şirketlerin iklim değişikliği risklerini küresel çapta raporlayan Karbon Saydamlık Projesi'ne (CDP) katılıyoruz. CDP 2019 yılı değerlendirmesinde, Türkiye'deki telekom operatörleri arasında B seviyesi ile en yüksek skora ulaşmayı başardık. Hedefimiz, önümüzdeki dönemde bu alanda daha yüksek seviyelere erişmek.

EN ÇOK OKUNANLAR