USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

29 Mart 2021 14:16
AA

TKYD Başkanı Mehmet Ali Ersarı oldu

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı'na Mehmet Ali Ersarı seçildi.

TKYD Başkanı Mehmet Ali Ersarı oldu

TKYD'den yapılan açıklamada, Ersarı'nın, TKYD Başkanlığı kapsamında EFAMA (Avrupa Yatırım Fonları ve Portföy Yönetimi Birliği) Yönetim Kurulu üyesi olarak da Türkiye'yi temsil edeceği bildirildi.

TKYD 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimlerde iki yıllık süre ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin yeniden belirlendiği aktarılan açıklamada, "TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ak Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, Başkan Yardımcılığı görevine Gedik Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Hasan Halim Çun ve Genel Sekreterlik görevine HSBC Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Nilgün Şimşek Ata seçildiler." ifadeleri yer aldı.

- "Sermaye Piyasası araçlarına ilgi her geçen gün artıyor"

Ersarı konuya ilişkin değerlendirmesinde, özellikle son yıllarda yatırım fonlarında kazanılan ivme ile 380 milyar TL'lik varlık büyüklüğüne ulaşan Portföy Yönetimi Sektörü'nün Türkiye'deki toplam finansal varlıkların önemli bir kısmını oluşturduğunu belirterek, sektörün sermaye piyasası araçları başta olmak üzere yaptığı yatırımlar yoluyla, reel ekonomiye de önemli kaynak sağladığını aktardı.

Sermaye piyasası araçlarına ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Ersarı, tasarruf eğiliminin yaygınlaşabilmesi için yatırımcılara kolay anlaşılır ve ulaşılabilir ürünler sunmanın önemini vurguladı.

Ersarı, ulaşılan bu önemli büyüklüğe rağmen, diğer gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında kat edilecek önemli bir mesafenin olduğuna değinerek, sektörün Türkiye'nin finansal sistemindeki ağırlığının artmaya devam edeceğini ifade etti.

EN ÇOK OKUNANLAR