USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

02 Aralık 2021 16:55
Umut Çelik

Nureddin Nebati görevi Lütfi Elvan'dan devraldı

Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Lütfi Elvan'dan devraldı. İş dünyasının temsilcilerinden de destek mesajları geldi

Nureddin Nebati görevi Lütfi Elvan'dan devraldı

Devir teslim töreninde açıklama yapan Eski Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ifadeleri kullandı: "Kamu maliyesi tarafında çok güçlü bir kamu maliyesi bilançosunu bırakıyorum. Bana güvenip bu makamı bana emanet ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum.

"NUREDDİN NEBATİ'YE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Devlet Planlama Teşkilatı'nda yetişmiş bir bürokrat olarak tüm konulara teknik açıdan yaklaşmaya çok büyük özen gösterdim. Bakanlar gelip geçici önemli olan devletin devamlılığıdır. Görevi devralan Nureddin Nebati'ye başarılar diliyorum.

"MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Makamlar gelip geçici, önemli olan yapılan hizmetler. Türkiye salgın sürecinde salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi haline geldi.

"ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK FAİZ DEĞİL"

Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye misyonu ile yeni bir yola girdik, en önemli öncelik "yüksek faiz olmayacak."

İşçinin de kendisini patron olarak hissettiği bir söylem geliştiriyoruz. İnsanların öncelikli olduğu ekonomi politikamız olacak. Önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdam olacak. Öngörülebilir piyasanın daha fazla anlam kazandığı adımlar atacağız.

"ÖZVERİNİN ORTAYA KONULDUĞU BİR SÜRECİ YAŞAYACAĞIZ"

Bu millet doğru yapanın, doğru gidenin, doğru iş yapanın, hep yanında olmuştur, Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız aldığı desteğin hiçbirini boşa çıkarmadı, bundan sonra da boşa çıkarmayacak.

Eşgüdüm içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atıldığı ve bu adımların atılması noktasında da her türlü özverinin ortaya konulduğu bir süreci yaşayacağız.

İŞ DÜNYASINDAN TEBRİK MESAJLARI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Dr. Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmasıyla ilgili, "Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevinde de yakından çalışma imkanı bulduğumuz, ihracatcımızı, talep ve çözüm önerilerimizi her fırsatta dinleyerek desteğini bizden esirgemeyen Sayın Dr. Nureddin Nebati'nin, yeni görevinde de her zaman ihracatı ülke ekonomimizin bel kemiği olarak göreceğine ve her zaman ihracat ailesinin yanında olacağına inancımız tamdır" dedi.

TİM BAŞKANI GÜLLE: NUREDDİN NEBATİ İHRACAT AİLESİNİ YAKINDAN TANIYAN BİR İSİM

Türkiye ekonomisinin büyümesi için çalışan; 61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Dr. Nureddin Nebati'nin atanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Dr. Nureddin Nebati'nin iş dünyasını ve özel sektörü yakından tanıdığına ve ihracat ailesine verdiği desteği vurgulayan Gülle "Sayın Dr. Nebati yatırımı, üretimi ve ihracatı önceleyen bir ekonomi anlayışına sahip olan ve reel sektörü yakından tanıyan bir isim. Bakanımız, ülkemizin ihracat alanında yakaladığı fırsatları değerlendirerek atılım yaptığı bir dönemde ihracat ailesinin ihtiyaç duyduğu hükümet desteğini sürdürmeye devam edecektir. İhracatçımızı, talep ve çözüm önerilerimizi her fırsatta dinleyerek desteğini bizden esirgemeyen yakından çalışma fırsatı bulduğumuz Sayın Dr. Nureddin Nebati'nin, yeni görevinde de her zaman ihracatı ülke ekonomimizin bel kemiği olarak göreceğine ve jet çözümleriyle her zaman ihracat ailesinin yanında olacağına inancımız tamdır. Sayın Bakanımıza yeni görevinde de başarılar diliyoruz. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a da bizlere verdiği destekten dolayı ihracat ailesi olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

ASKON BAŞKANI AYDIN: YARINLARI İNŞA EDECEK POLİTİKALAR HAYATA GEÇECEKTİR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın "Milletimizin bağrından gelen, iş dünyamızın her an yanında duran, tüm samimiyeti ile ülkemizin kalkınmasına ve müreffeh seviyelere ulaşması için adayan ve bizatihi mücadelesine her daim şahit olduğumuz Nureddin Nebati bakanımızın, yarınların güçlü Türkiye'sini inşasında önemli çalışmalara imza atacağına olan inancımız tamdır. Ve inanıyoruz ki, sayın bakanımızın yönetiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği üzere, ASKON olarak her daim bizim de savunduğumuz, faize teslim olmayan, yatırım, üretim ve ihracat modelinin desteklendiği, bugünü geçici pansumanlarla kurtaran değil yarınları inşa edecek politikalar hayata geçecektir. Ülkemize ve ekonomimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DEİK BAŞKANI OLPAK: VERİMLİ BİR DÖNEM GEÇİRECEĞİZ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Özellikle piyasalardaki hareketliliğin yoğun olduğu bu dönemde; özel sektörü yakından tanıyan, iş dünyasının sivil toplum kuruluşlarında da üst düzey görev almış olan Sayın Dr. Nureddin Nebati'nin bizlerle yakın temasta olacağına inancımız tamdır." ifadesini kullandı.

İş dünyası olarak, hükümetle istişareye her zaman önem verdiklerini ve daima karşılık bulduklarını aktaran Olpak, özellikle piyasalardaki hareketliliğin yoğun olduğu bu dönemde, özel sektörü yakından tanıyan, iş dünyasının sivil toplum kuruluşlarında da üst düzey görev almış olan Nebati'nin kendileriyle yakın temasta olacağına inançlarının tam olduğunu ifade etti.

Olpak, "Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı süresince yakın çalışma fırsatı bulduğumuz Sayın Bakanımız Dr. Nureddin Nebati ile, bu çalışmalarımızın Bakanlığı döneminde de verimli bir şekilde geçeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

GİGDER BAŞKANI AKBAL: YENİ İŞ BİRLİKLERİNE VESİLE OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUZ

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Türkiye'nin ekonomik gelişim sürecine ve iş dünyasına önemli bir dinamizm kazandıracağına dair inançlarının tam olduğunu bildirdi.

Akbal, yaptığı yazılı açıklamada, görevi Lütfi Elvan'dan devralan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin çok önemli bir dönemde görevi üstlendiğini bildirdi.

Akbal, "GİGDER olarak bu görevin; Türkiye'nin ekonomik gelişim sürecine ve iş dünyasına önemli bir dinamizm kazandıracağına inancımız tam. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin iş dünyasındaki deneyim ve vizyonunun, Türkiye'ye katma değer sağlayacak uluslararası yatırım ve yüksek döviz girdisi sağlayacak projelerin geliştirilmesi sürecinde yeni iş birliklerine vesile olacağına yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin yeni yol haritasının üretim temelli politikalar çerçevesinde yapılandığını aktaran Akbal, "Bakanımızın yüksek üretim, istihdam ve ihracat vurgusu; her yönüyle güçlü, üretken ve inovatif bir Türkiye misyonunu destekliyor. Bakanımız Nebati ile ülkemize katma değer sağlayacak her süreçte iş birliği içerisinde çalışmayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ATO BAŞKANI BARAN: EKONOMİK POTANSİYELİMİZİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARTACAK POLİTİKALAR HAYATA GEÇECEK

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Nureddin Nebati'nin iş dünyasının içinden gelen bir isim olmasını çok değerli bulduklarını belirterek "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati'nin görev süresi boyunca ekonomik potansiyelimizi en üst düzeye çıkartacak politikalar hayata geçirerek, ülkemizi yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta hamle yapmış bir ekonomiyle 2023 yılına taşıyacağına inancımız tamdır" dedi.

Bakan Nebati'nin gerek akademik gerek iş dünyası gerekse devlet kademelerindeki bilgi, birikim ve tecrübesiyle yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Baran, "İş dünyası olarak biz pandemi sürecinin getirdiği fırsatları üretime, ticarete, ihracata, istihdama dönüştürmek ve ülkemizi cari fazla veren bir ülke konumuna getirmek için hükümetimizin tüm kademelerinin yanında yer almaya ve çalışmaya hazırız." diye konuştu.

İTO BAŞKANI AVDAGİÇ: ATILACAK HER ADIMDA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMAK ARZUSUNDAYIZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Nebati için tebrik mesajı yayımladı. Mesajında, Nebati'nin gerek Bakan Yardımcılığı gerekse AK Parti'de üstlendiği ekonomi çalışmaları boyunca edindiği birikim ve deneyimle Türkiye'nin bekleyen birçok ekonomik meselesine çözüm üreteceğine, iş dünyası için güven merkezi olacağına inandığını aktaran Avdagiç, Nebati'nin, Türkiye'nin yönünü cari açığı sıfıra indirmeyi esas aldığı çok önemli bir dönemde görev üstlendiğine işaret etti.

Avdagiç,"Sayın Bakanımızın, iş dünyasının içinden gelen bir isim olmasını değerli buluyoruz. Cari açığın gündemimizden çıkarılmasının hedeflendiği, üretim temelli bir politikanın hayata geçirildiği bu dönemde, iş dünyası olarak Sayın Bakanımızla atılacak her adımda iş birliği içinde çalışmak arzusundayız." ifadelerini kullandı.

KONUTDER BAŞKANI ELMAS: PANDEMİ SÜRECİ DAHİL ZORLU DÖNEMLERDE EKONOMİMİZE KATKILARINI SUNMUŞTUR

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas "Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesinden duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isteriz. Nureddin Nebati geçtiğimiz 3,5 yıllık süreçte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı göreviyle tüm reel sektörün sorunlarını dinlemiş, çözüm önerileri ile yakinen ilgilenmiş ve pandemi süreci dahil zorlu dönemlerde ekonomimize katkılarını sunmuştur. Bütün geçmiş müktesebatı ile ülkemiz ekonomisine, sektörümüze ve sorunların çözümüne dair başarılı olacağına inancımız tamdır. Sayın Bakanımıza, hayırlı olsun dileklerimizi sunar, muvaffakiyetler dileriz" açıklamasında bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR