USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

18 Haziran 2021 11:54
AA

Bakan Elvan'dan enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, enflasyonla mücadelenin tüm politikalarının merkezinde olduğunu belirtti.

Bakan Elvan'dan enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa'da iş dünyasıyla buluşmasında enflasyonla mücadele yönünde mesajlar verdi.

Elvan, "Enflasyonla mücadele tüm politikalarımızın merkezinde. Kararlı duruş ve uygulanan politikalar enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin kırılmasında önemli bir rol oynayacak. Kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız" ifadelerini kullandı.

Elvan kur geçişkenliğinin enflasyon üzerindeki etkisinin de arttığını belirtti.

Bakan Elvan konuşmasında, "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonun düşmeye başlamasıyla birlikte ülkemizin risk primi de düşecek, sermaye girişi hızlanacak, Türk Lirası varlıklara talep artacak ve oluşan güven ortamı istikrarlı büyümeyi de beraberinde getirecek" ifadelerini kullandı.

Aşının olumlu etkisini önümüzdeki dönemde hem ekonomide hem de sosyal hayatta göreceğiz diye konuşan Elvan pandemi desteklerinin de devam edeceği mesajını verdi.

Şirketlere halka arz çağrısı

"Şirketler finansman için halka arzı değerlendirmeli" diyen Elvan ayrıca şirketlere "Ödeyebileceğiniz kadar borç alın, büyük yüklerin altına girmeyin" uyarısında bulundu.

Elvan, finansal erişimi için bankacılık sektörünün yanı sıra faizsiz finans sistemi ve sermaye piyasalarını daha da derinleştirecek politikalara hız vereceklerini söyledi.

EN ÇOK OKUNANLAR