USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

31 Mayıs 2016 12:40

Platin Haziran ayı bayilerde

Philips’te yeni bir dönem yaşaniyor…

Platin Haziran ayı bayilerde

Haziran sayımızda bir dünya devi olan Philips’in Türkiye yapılanmasında yaşanan değişimi anlatmak ve bu yeni yapılanma sonucu Şubat ayında Philips Aydınlatma Türkiye CEO’su olan sektörün tecrübeli ve başarılı ismi Göktuğ Gür’ü kapak röportajı ile okuyucularımızla buluşturmak istedik. Konu bir dünya devi, aydınlatma, inovasyon, liderlik ve yenilik olunca ortaya ufuk açıcı bir yazı çıktı… 1891 yılında Hollanda’da küçük ama etkili bir şirket olarak kurulan ve 125 yıl içerisinde yenilikçi yaklaşımlarıyla bir dünya devi haline gelen Philips, Şubat 2016 itibariyle Türkiye’de ‘Sağlık Teknolojileri’ ve ‘Aydınlatma’ çözümleri alanında iki şirket olarak konumlanma kararı aldı. Bir anlamda şirket, stratejik odağını netleştirmiş oldu. Aydınlatma çözümleri alanında faaliyet gösteren şirket, Philips’in geleneksel lambalar, LED lambalar, armatürler, kontrol ve kumanda edilebilir dijital aydınlatma sistem ve hizmetlerindeki piyasa liderliği konumundan yararlanarak, cazip aydınlatma fırsatlarını hedef almaya devam ediyor. ‘Sağlık teknolojisi’ alanında faaliyet gösteren şirket ise Philips’in sağlıklı yaşam ve sağlık tedbirleri, teşhis, tedavi, iyileşme ve evde bakıma kadar uzanan sağlık döngüsünün tümünde profesyonel sağlık ve tüketici ürünleri sektörlerinin birleşmesiyle uyumlu bir bütünlük oluşturmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Belirlenen stratejiye göre iki şirket de Philips çatısı altında yer alıyor. Bu yeni konumlanma ile birlikte Şubat 2016’da Philips Aydınlatma CEO’luğu görevine getirilen, yapılanma öncesinde de 2013-2016 yılları arasında Philips Türkiye CEO’su olan sektörün tecrübeli ismi Göktuğ Gür ile kendi kişisel kariyer öyküsünden liderlik vizyonuna, aydınlatma sektörüne yönelik öngörülerinden Philips’in yeni yapılanması doğrultusundaki hedeflerine kadar pek çok konuda konuştuk. Gür’ün aydınlatma sektörü üzerine verdiği bilgilerin yanı sıra iş ve yaşam felsefesinden de ilham alınacak pek çok başlık var.

İlham demişken; 26 Mayıs’ta Platin Dergisi ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de çok önemli bir zirve gerçekleştirdik. Humanist Kitap ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin katkılarıyla; Pasha Bank, Saxo Capital Markets ve ALB Forex sponsorluğunda gerçekleşen Bir Dilim Ticaret: KOBİ’ler için Kârlı Büyüme Zirvesi’nin ayrıntılarını ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

 

Ve yine bir veda…

Türkiye’de özel sektör eliyle sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden biri olan; Çanakkale’den Erzurum’a, Mardin’den İzmir’e, İstanbul’dan İtalya’ya uzanan onlarca fabrikayı bizzat kurarken, birkaç ömre sığabilecek başarılara imza atan Dr. İbrahim Bodur, ne yazık ki 23 Mayıs’ta aramızdan ayrıldı. 65 yılı aşan meslek hayatı boyunca, sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet göstererek İSO Vakfı, Türk Kalp Vakfı ve TEMA gibi önemli vakıfların kurulmasına hizmet eden; eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda da önemli yardımlar ve yatırımlar yapan Bodur, geride iş dünyasında hatırlanacak onlarca eseri de arkasında bıraktı. Hepimizin başı sağ olsun….

 

Temmuz sayısında buluşmak üzere,

OYA YALIMAN 

EN ÇOK OKUNANLAR