USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

15 Şubat 2021 18:31

Giyilebilir teknoloji, hem rahat hem de endişeleri siliyor

Bileğinize geçirdiğiniz bir bileklik ya da taktığınız gözlük, size yalnızca konfor sağlamıyor, değer verdiklerinizin sağlığını da bu teknolojilerle takip etmiş oluyorsunuz

Giyilebilir teknoloji, hem rahat hem de endişeleri siliyor

Giyilebilir teknolojiler artık birçok kullanıcının vazgeçilmezi arasına girmiş durumda. Büyük ilgi gören bu teknolojiler arasında ilk sıralarda ise akıllı saatler geliyor. Kullanıcılar alacakları saatin kullandıkları akıllı telefonlar ile uyumlu olmasını önemli kriterler arasında görüyor. Diğer önemli bir konu ise tasarım. Samsung Electronics Türkiye Mobil Ürünler ve Stratejiden Sorumlu Direktörü Sedef Özgür, aksesuar olarak da kullanılan akıllı saatlerin kullanıcıların tarzlarını yansıttığını, hedef kitlenin şık ve yenilikçi tasarımlara daha fazla önem verdiğini söylüyor. Talep edilen diğer özellikler ise pil ömrünün uzun olması ve yaşamı kolaylaştırması... Bu bağlamda günlük aktivite takibinde yeni deneyimler sunan Galaxy Watch3 ile de kandaki oksijen özelliği, fitness koçluğu ve aktivite takibi için zamanla oksijen doygunluğu ölçülüyor ve izlenebiliyor.

RAHATLATICI BİR ÖRNEK

Giyilebilir teknolojilere yalnızca bireysel kullanım açısından bakmamak gerekiyor. Milenyum kuşağı ebeveynleri arasında bebekleri için de akıllı teknoloji kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Örneğin Owlet markasının ürettiği akıllı çorap, mobil cihazınıza yükleyeceğiniz  program ile bebeğinizin verilerine ulaşmanızı sağlıyor. Bu program sayesinde siz uyurken; bebeğinizin vücut sıcaklığının normal seyrinin üstünde olması durumunda size ışık ve seslerle bildirim veriliyor. Kalp ritmi ve uyku kalitesi hakkında da bilgi sahibi oluyorsunuz. Ürünü kullanan ebeveynlerin yüzde 83’ü, akıllı çorap kullanırken daha rahat uyuduklarını belirtiyor.

TEKNOLOJİ, TALEBİ DE DEĞİŞTİRECEK

Türkiye Bilişim Vakfı İcra Kurulu Üyesi Erdem Erkul "Bugün kolunuza taktığınız bir akıllı saat ya da bileklik, yarın yerini daha yaygın şekilde kullanılan akıllı implantlara bırakacak. O günler çok da uzakta değil... 10 yıl önce hesap yapabilen saatler vardı, şimdi saatinizden telefona cevap verebiliyor, kalp atışınızı takip edebiliyorsunuz. Teknolojinin yayılması hızlandıkça tüketicilerin talepleri de buna göre şekillenecek ve artış gösterecek" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR