USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

16 Temmuz 2021 15:14

Vakıfbank'ta uzaktan müşteri olma dönemi

Bankacılık işlemlerinin neredeyse tamamını dijital dünyaya taşıyan Vakıfbank, ürün ve hizmetleriyle hem müşterilerinin yaşamını hem de ticari hayatı kolaylaştırıyor

Vakıfbank'ta uzaktan müşteri olma dönemi

Pandemi ile birlikte müşterilerin dijital dünyanın getirdiği kolaylıkları daha çok benimsediğini net olarak gördük. Bankacılık sektöründe gelecekte sağlıklı ve güçlü bir yapıda olmanın ön koşulu, dijitalleşme gibi görünüyor. Bulunduğumuz dünyada açık bankacılık, API'ler, dijital platformlar, platform ekosistemleri, dijital uygulama pazar yerleri ve iş birlikleri, modüler tasarımlar ve bulut bilişimin bir arada olduğu 'platform bankacılığı' kavramı ön plana çıkıyor.

"YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİNE AYLAR ÖNCESİNDEN HAZIRDIK"

Uzaktan müşteri uygulamasının hem süreçleri hızlandırdığını hem de müşterinin bankayı doğrudan dijital bir varlık olarak tanımasını sağladığını söyleyen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, haliyle bankaların dijital kanallara yatırım yapmalarının ve buraya özel hizmetler, avantajlar sunmalarının kaçınılmaz olacağını söylüyor.

"VakıfBank olarak, yüz tanıma teknolojisine aylar önceden hazır olan bankalardan biriyiz. Bu teknolojiyle limit artırma, şifre, hesap işlem türü değişikliği ve aktivasyon işlemlerini çağrı merkezini aramadan ve şubeye gitmeden mobil uygulama üzerinden gerçekleştiren Türkiye'de ilk banka olmuştuk. Bu sayede uzaktan müşteri olma uygulamasını da çok hızlı ve güvenli bir şekilde başlattık. Uygulamayı kullanan kişinin yüzüyle, bu kişiye ait çipli T.C. kimlik kartından alınan biyometrik fotoğrafı eşleştirerek kimlik doğrulamasını hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz" diyen Merdan, uygulamaya gösterilen yoğun ilginin, müşterilerinin de bu tür teknolojik kolaylıklara ne kadar hazır olduğunu gösterdiğini aktarıyor.

"450 BİN DİJİTAL MÜŞTERİ KAZANDIK"

"Gelecek, sahip olduğu veriyi yönetebilecek şirketlerin olacaktır" yaklaşımıyla veri analitiğini kullanırken; ihtiyaca göre çözüm ürettiklerini anlatan Merdan, hız ve güvenliği temel alan gerçekçi çözümlerinin merkezinde ise yapay zeka olduğunu söylüyor. "Yapay zeka, blokzincir, açık bankacılık ve robotik yazılım gibi kavramlar, artık bankacılık uygulamalarımızın olmazsa olmazı. Dijital avantajlarımız sayesinde 2020 yılında 2.4 milyona yakın yeni dijital müşteri kazandık. Yılın ilk beş ayındaki yeni dijital müşteri sayımız yaklaşık 450 bin oldu. Robotik sistemlerimiz, çağrı merkezi çalışanlarımıza yardımcı olurken; toplam 9.5 milyon dijital müşterimiz, VakıfBank Mobil ve internet bankacılığı hizmetlerimizi kullanıyor" diyen Merdan, şu anda şube dışı kanallardan yapılan işlemlerin oranının ise yüzde 95'i aşmış durumda olduğunu belirtiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR