Sektörler

19 Eylül 2024 13:55

KPMG Yönetim Danışmanlığı Birimi çalışmalarına başladı

Uzun yıllardır geleneksel danışmanlık firmalarından farklı olarak şirketlerin derinlemesine analizini yaparak stratejik çözümler geliştiren KPMG, Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri Birimi'ni kurdu.

KPMG Türkiye, KPMG'nin küresel yönetim danışmanlığı uzmanlığını, Türkiye'deki kurumsal organizasyonların köklerine nüfuz eden deneyimini ve dönüşümler çağının ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi bir metodolojiyi bir araya getirerek Yönetim Danışmanlığı Birimi'ni hayata geçirdi. Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen danışmanlık ve teknoloji şirketlerinde üst seviye yöneticilik yapmış olan deneyimli isim Uğur Karakaya'nın liderliğinde kurulan bu yeni birim, şirketlerin sektörel zorluklarla başa çıkmalarını ve yıkıcı dönüşüm dalgalarına hazır olmalarını sağlamak amacıyla alanında üst seviye deneyime sahip uzmanların katkılarıyla oluşturuldu.

KPMG Türkiye Ülke Başkanı Murat Alsan, KPMG Almanya Danışmanlık Bölüm Başkanı ve EMA Bölgesi Danışmanlık Hizmetleri Lideri Ionnis Tsavlakidis ve KPMG Türkiye Yönetim Danışmanlığı Bölüm Başkanı Uğur Karakaya'nın da katıldığı bir buluşmada sektöre ve kamuoyuna tanıtılan KPMG Türkiye Yönetim Danışmanlığı Birimi, klasik danışmanlık yaklaşımlarının ötesine geçerek organizasyonların sadece bugünkü ihtiyaçlarına değil, geleceğin belirsizliklerine de yanıt verebilecek bir anlayışla çalışmalar yapacak. Birim, şirketlerin dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve sürekli değişen iş ortamlarına uyum sağlama gibi kritik alanlarda karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

"YENİ BİR YÖNETİM DANIŞMANLIĞI METODOLOJİSİ GELİŞTİRDİK"

Etkinlikte konuşan KPMG Türkiye Ülke Başkanı Murat Alsan, yeni birimin Türkiye'deki şirketlerin karşı karşıya olduğu dönüşüm baskılarına dikkat çekerek, "Türkiye'deki şirketler, dijitalleşme ve sektörel değişimlerin getirdiği çok boyutlu ihtiyaçlarla karşı karşıya. Bu süreç, sadece teknolojik altyapının güncellenmesini değil, aynı zamanda iş süreçlerinin ve müşteri deneyiminin yeniden yapılandırıldığı bütünsel bir bakış açısını da gerektiriyor. Bu dinamik ortamda, KPMG olarak global tecrübemiz ve yerel öngörülerimizi bir araya getirerek Türkiye'deki şirketlerin dönüşüm yolculuklarına rehberlik edecek yeni bir yönetim danışmanlığı metodolojisi geliştirdik. Bu yeni metodoloji, müşterilerimizin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırırken, yeni gelir fırsatları yaratmalarına ve sürdürülebilir bir rekabet avantajı elde etmelerine olanak tanıyacak. KPMG'nin küresel bilgi birikimini Türkiye pazarına taşıyarak, burada faaliyet gösteren şirketlere en güncel ve etkili çözümleri sunacağız. Amacımız, müşterilerimize sadece bugünün zorluklarını aşmalarında değil, aynı zamanda geleceğin fırsatlarını yakalamalarında da yol göstermek. Son yıllarda danışmanlığın her disiplininde ülkemizde faaliyet alanlarını çok doğru plan ve sağlam kaynak yapısı ile genişleten ve çok başarılı sonuçlara imza atan KPMG Türkiye, Yönetim Danışmanlığı Birimini de hayata geçirerek, artık müşterilerine uçtan uça danışmanlığın her alanı ile değer sağlamaya hızlanarak devam edecektir" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR