Spor

23 Eylül 2024 12:59

23. Bosphorus Cup'ın şampiyonu Arkas Sailing Takımı oldu

19-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Boğazı'nda düzenlenen 23. Bosphorus Cup'ın kazanını Blue Moon teknesiyle Arkas Sailing Takımı oldu.

11 ülkeden 95 yelkenlinin yarıştığı Boshorus Cup'ın baş hakemi olimpiyat yarışlarının direktörlüğünü yapmış olan Nino Schmueli, tarafından yönetilen 3 günlük yarışta Serhat Altay kaptanlığında, Bosphorus Cup 2024'ün şampiyonu olarak kupayı denizde Arkas Sailing Takımı teslim aldı.

Türkiye'nin profesyonel yelken ekiplerinden biri olan Arkas Sailing Takımı, kaptanı Serhat Altay liderliğinde yarışın her aşamasında üstün bir performans sergileyerek şampiyonluğa ulaştı. İstanbul Boğazı'nın zorlu sularında yapılan bu mücadelede, stratejik hamleleri, Arkas Sailing Takımı'nı rakiplerinin bir adım önüne taşıdı.

Bosphorus Cup Kurucusu Orhan Gorbon, "Bu yıl, Boğaz Kupası'nın 23. yılı olarak bizim için gerçekten unutulmaz bir yarışma oldu. İstanbul'un kalbinde, Boğaz'ın eşsiz atmosferinde 95 tekne 1.000 e yakın yelkenciyi izlemek büyüleyiciydi. Özellikle bu yıl Yunanistan'dan katılan iki önemli tekne, Stratis Andreadis'in 86 footluk Meliti'si ve George Procopiou'nun Volvo Ocean 70 Aiolos'u, rekabetin seviyesini bir üst noktaya taşıdı. Bu büyük teknelerin varlığı, hem bizim için hem de yarışa katılan diğer ekipler için heyecan verici bir meydan okuma oluşturdu. Boğaz Kupası'nın, sadece Türkiye'deki değil, tüm bölgedeki denizcilik tutkusunu bir araya getiren bu özel bir yarış olduğunu bir kez daha kanıtladık. Tüm dünya medyasında yer alan Bosphorus Cup'ın her yıl büyüyerek kültür ve turizm açısından gücünü görmek, hepimiz için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı. Katılan tüm ekiplere ve bu deneyimi paylaşan izleyicilerimize teşekkür ederiz. Bu yılın kazanan takımı Arkas Sailing Team oldu, takımı tekrar tebrik ediyoruz. Gelecek yıl yine, daha da büyük bir heyecanla buluşmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, "İstanbul Boğazı'nı yelken sporuyla buluşturan 23. Bosphorus Cup kapsamında Emrah Safa Gürkan moderatörlüğünde Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin ile konuk olduğumuz sohbette, Bankamızın çeşitli alanlarda spor etkinliklerini destekleyerek sporun ülkemizde yaygınlaşmasına ve geleceğin sporcularının yetişmesine sunduğu katkıyı anlatma fırsatı buldum. Maximiles Black ile paydaşı olduğumuz 23. Bosphorus Cup'ın en görkemli etabı olan Boğaz Yarışı'nı büyük bir heyecanla izledik. Türk sporunun gelişimine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, "Visa olarak Türkiye'de 40. yıldönümümüzü kutladığımız bu sene sporun birçok alanında verdiğimiz desteği Bosphorus Cup ile yelkenli sporunu da kapsayacak şekilde genişletmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Avrupa kıtasından start alıp Asya kıtasında sona eren bu benzersiz yarışın İş Bankası Maximiles Black kart programı ile birlikte premium partneri olmaktan gurur duyuyoruz. Sayın Orhan Gorbon ve yarışan tüm takımları tebrik ederim" dedi.

Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli "Çift Geyik Karaca olarak, 107 yıllık geçmişimizin bize yüklediği 'iyilikle' var olma sorumluluğu ile Bosphorus Cup'ın Senior Ortağı olduk. İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan bu yarış, sadece yelken sporunun değil, aynı zamanda markamızın değerleriyle de örtüşen bir dinamizmi ve estetiği içinde barındırıyor. Bu etkinliğin bir parçası olmak, bize hem sporun hem modanın ama daha da önemlisi değerlerimizin bir araya geldiğinde ne kadar kıymetli bir sinerji yaratılabileceğini gösterdi. Karaca olarak, ORC Dünya Şampiyonu Catalin Trandafir, Soto 40 tipi Essentia teknesi ile yarışa katıldık. Centilmenliğin ve iyiliğin her zaman başarının asıl anahtarı olduğunu hatırlatmak istiyor ve tüm ekipleri tekrar tebrik ediyorum"

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem, "Nissan Türkiye, 8 yılı aşkın süredir yelken sporuna verdiği destekle denizlerin en dikkat çekici ve en güçlü otomotiv markası. Bosphorus Cup gibi özel bir organizasyonla omuz omuza yürümek ise bu alandaki yetkinliğimizi sağlamlaştırıyor. Geçtiğimiz yıl başlayan partnerliğimizi bu yıl devam ettirerek birlikteliğimizi güçlendirdik. Bu sene de 23. Bosphorus Cup'ta yarışan Nissan teknelerimiz dikkatleri üzerine çekti. Nissan Zacapa teknemiz yer aldığı IRC2 kategorisinde birincilik ödülünü kucakladı ve yelken takımımız bizi bu sene de gururlandırdı. Nissan Türkiye olarak bu iş birliğimizle çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında sürdürülebilirlik çalışmalarına olan katkımızı sağlamlaştırarak, Nissan'ın sürdürülebilirlik hedeflerini ve Ambition2030 vizyonunu destekleyen bu karbon nötr spora verdiğimiz desteği ve denizlerdeki görünürlüğümüzü artırarak ilerletmeyi hedefliyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR