Bankacılık

21 Eylül 2024 09:49

Dijitalleşme ile müşteri sayısını artıracak

Aktif Bank, 10' dan fazla fintek iştirakiyle Türkiye'nin en kapsamlı fintek ekosistemi olarak faaliyet gösteriyor.

Dijital teknolojilerin güçlü bir şekilde hayatımıza dahil olması, fintek şirketlerinin sunduğu yenilikçi çözümler, geleneksel bankacılığın da değişmesine sebep oluyor. Dijitalleşme rüzgarını arkalarına alarak bu değişimi lehine çevirdiklerini aktaran Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, banka teknoloji yatırımları ile Ekosistem iş modellerinin temelinde en başından beri dijitalleşme yer aldığını söylüyor. "10' dan fazla fintek iştirakimizle ülkemizin en kapsamlı fintek ekosistemi olarak faaliyet gösteriyoruz" diye konuşan Oğan, dijital uygulamalar hakkında örnekler veriyor. Oğan, "Tüm süreçlerimize dahil ettiğimiz yapay zeka ile müşterilerimize özelleştirilmiş teklifler sunarken, dijital bankamız N Kolay ile bankacılık işlemlerini 'N kolayca halleriyle' gerçekleştiriyoruz. SuperApp'imiz Passo, teknoloji şirketimiz Aktif Tech, dijital girişim destekleyen Aktif Ventures, global para transfer markamız UPT, biletleme teknolojileri şirketimiz E-Kent, online sigorta broker şirketimiz Sigortayeri, yeni nesil ödeme çözümleri şirketimiz Pavo başta olmak üzere iştiraklerimiz ile 16 milyondan fazla insanın yaşamına dokunuyoruz" diyor.

ÜRÜN TASARIMINDA DİJİTALE ÖNCELİK VERİLİYOR

"Banka olarak evrene, topluma ve çalışanlarımıza olan sorumluluklarımızın da farkındayız" diyen Oğan," Bu sebeple ESG konularının yönetişimini bir üst seviyeye taşıyarak C Level'da sorumlulukların paylaşıldığı bir sürdürülebilirlik komitesi kurduk. Bu komite üzerinden konuları yönetiyor ve koordine ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda güçlü dijital kaslarımızdan faydalanıyor, süreç ve operasyonların dijitalleşmesine önem veriyoruz" şeklinde konuşuyor. "Evrene dair attığımız adımlardan bahsetmek gerekirse ürün tasarım süreçlerinde dijital öncelikli davranıyor, her çalışmamızı mobil kanallarımız başta olmak üzere dijital olarak hayata geçiriyoruz" diyen Oğan, "Karbon ayak izimizi azaltmak en önemli projelerimizden biri. Bu noktada kurduğumuz güneş enerjisi santrali ile önümüzdeki ay itibariyle yeşil enerji üretmeye başlayacağız ve böylece kendi harcadığımız enerjiyi kendimiz üreteceğiz. Hedefimiz tüm enerji ihtiyacımızı yenilenebilir kaynaklardan sağlamak ve böylece önümüzdeki 10 yılda 13 bin ton karbon salınımını da engellemeyi amaçlıyoruz" diye belirtiyor.

KÜLTÜR-SANAT ERİŞİMİ

Aktifbank, dijitalleşmeyi kültür-sanat desteğiyle de aktif olarak sürdüren bir banka. Oğan bununla ilgili, "Toplumun ve sosyal hayatın gelişimi için çok önemli gördüğümüz kültür ve sanat alanında farklı segmentlere dokunacak projelere imza atıyor, kültür ve sanat faaliyetlerine erişimi kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Etkinliklere N Kolay markamızla destek verirken, biletlere erişimi Passo markamız ile kolaylaştırıyoruz"sözlerini aktarıyor. Bankanın imza attığı tüm işlerin odağında teknoloji olduğunu dile getiren Oğan, "Aktif Bank olarak kendimizi bankacılık lisansına sahip bir fintek ekosistemi olarak tanımlıyoruz"diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR