Şirketler

22 Ağustos 2024 12:47

“İş ortaklarımızı yeni pazarlara açıyoruz"

"Müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımak için artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve metin madenciliği gibi teknolojilere yatırım yapıyoruz” diyen Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin; e-ihracat alanında ise LLM ile dil bariyerini aştıklarını, iş ortaklarının da yeni pazarlara açılmasını kolaylaştırdıklarını belirtiyor.

Hepsiburada; pazaryeri modeliyle 100 binin üzerindeki işletmeyi milyonlarca müşteriyle buluşturuyor. Türkiye'de ticareti dijitalleştirme vizyonları doğrultusunda yalnızca bir pazaryeri olarak hizmet vermediklerini aynı zamanda iş ortaklarına uçtan uca dijitalleşme hizmetleri sunduklarını belirten Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin; "Kargodan ödeme ve vadelendirme çözümlerine, reklam ve pazarlamadan e-ihracata kadar bir işletmenin dijitalleşme ve büyüme yolculuğunda ihtiyaç duyacağı her adımda yanlarındayız. Türkiye'de son iki senedir bağımsız araştırma sonuçlarına göre en çok tavsiye edilen e-ticaret markasıyız. Yenilikçi ve üstün kalitedeki hizmetlerimiz müşterilerimiz tarafından tavsiye edilmemizin temel nedeni. Bu memnuniyeti daha da ileriye taşımak ve Türkiye'de e-ticareti büyütmek, öncelikli hedeflerimiz. E-ticaretin milli takımı olarak binlerce çalışanımızla ülkemiz için değer yaratmaya odaklanıyoruz. Bu çerçevede Türkiye'de elde ettiğimiz deneyimi ve müşteri memnuniyetini farklı coğrafyalara da sunmayı amaçlıyoruz" diyor.

E-İHRACATTA İKİ AYRI MODELLE İLERLENİYOR

Gökçetekin; "E-ihracat kapsamında iki ayrı modelle ilerliyoruz: İlk modelde, Hepsiburada Global markamız ve uygulamamızla Azerbaycan ve Ukrayna'da faaliyet gösteriyoruz. İkinci modelde ise yerel iş ortaklarıyla birlikte Balkanlari Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde başarılı olan şirketlerle iş birlikleri kuruyoruz. 'One Click' uygulamamızla Türkiye'de satış yapan satıcıların hızlı bir şekilde yurt dışına açılmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 10 bin satıcıyı ihracata açmış bulunuyoruz" yorumunda bulunuyor.

MÜŞTERİ DENEYİMİNİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK HEDEFLENİYOR

Nilhan Onal Gökçetekin, 2024 ve gelecek projeksiyonlarını ise şöyle özetliyor: "2024 ve önümüzdeki yıllar için stratejik önceliklerimiz Hepsiburada Premium'la müşteri sadakatini artırmak; başta kargo, ödeme ve vadelendirme çözümlerimizle müşterilerimize benzersiz bir deneyim sunarak farklılaşmak ve bu hizmetlerimizi diğer iş ortaklarımıza da sunmak. Yatırımlarımızı da bu hedefler doğrultusunda planlıyoruz. Aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımak için artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve metin madenciliği gibi teknolojilere yatırım yapıyoruz. Tüm bu çalışmalar e-ihracat çalışmalarımıza da kaldıraç etkisi yaratıyor. Öncelikli hedef pazarlarımız arasında Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri yer alıyor."

"E-TİCARETTE SATIŞLARIN YÜZDE 30'U ARAMA SONUÇLARINDAN GELİYOR"

E-ticaret ve e-ihracat alanlarında teknoloji ve yapay zeka entegrasyonunun hızla ilerlediğini ve önemli bir dönüşüm sürecinden geçildiğini aktaran Nilhan Onal Gökçetekin; "Platformumuzda 248 milyon çeşit ürünü, 12.1 milyon müşterimize sunuyoruz. Bu kadar büyük bir operasyonu arkasında yapay zeka gibi bir teknoloji olmadan yapabilmek imkansız. Türk Patent'ten tescilli rota optimizasyonu çözümümüzle toplam katedilen mesafeyi azaltarak planlama ve teslimat sürelerinin kısaltıyoruz, yakıt tasarrufu sağlıyoruz. E-ticarette satışların yüzde 30'u arama sonuçlarından geliyor. ChatGPT'ye dayalı 'Değerlendirme Özeti' bölümümüzle müşterilerimiz tüketici yorumlarının tarafsız bir özetini görebiliyor. Benzer şekilde ürün tanımlamalarında ve açıklamalarında da yapay zekadan faydalanıyoruz. Yapay zeka müşterilerin alışveriş tercihlerini ve davranışlarını analiz etmede çok başarılı. Reklam şirketimiz hepsiAd, temelde yapay zekanın bu fonksiyonuna dayanıyor. E-ihracat alanında ise LLM ile dil bariyerini aşıyor, iş ortaklarımızın yeni pazarlara açılmasını kolaylaştırıyoruz" açıklamasında bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR