Fintech

02 Ekim 2024 12:41

“Türk fintek şirketleri uluslararası pazarlarda adından söz ettirmeye başladı"

CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu, "İstanbul Finans Merkezi'nin devreye girmesiyle birlikte Türkiye'nin bölgesel bir fintek merkezi olma potansiyeli daha da artacak" diyor.

CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu, Türk fintek ekosisteminin son durumunu ve geleceğine yön verecek trendleri Platin'e şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'deki fintek ekosistemi, güçlü bir bankacılık altyapısının etkileri ve inovasyon dostu düzenleyici ortam sayesinde hızla büyüyor. Türkiye, yasa koyucular tarafından yapılan ve fintek ekosistemini destekleyen bir dizi regülasyon ile dikkat çekiyor. 2019'da yürürlüğe giren paya dayalı kitle fonlama tebliği, 2023'te dijital cüzdan tanımının mevzuata dahil edilmesi ve açık bankacılık düzenlemeleri, fintek girişimlerinin önünü açtı. Bu düzenlemeler, sektörde şeffaflığı ve güvenilirliği artırarak, girişimlerin daha sağlam temeller üzerinde büyümesini sağladı. Türk fintek şirketleri uluslararası pazarlarda da adından söz ettirmeye başladı. Özellikle İstanbul Finans Merkezi'nin devreye girmesiyle birlikte Türkiye'nin bölgesel bir fintek merkezi olma potansiyeli daha da artacak. Önümüzdeki dönemde Türkiye'deki fintek sektörünün açık bankacılık, dijital bankacılık ve gömülü finans gibi alanlarda önemli gelişmeler kaydedeceği öngörüyoruz. Bu gelişmeler, Türkiye'nin fintek sektörünü uluslararası düzeyde rekabetçi bir konuma getirecek. Önümüzdeki yıllarda bu sektörü şekillendirecek bazı temel trendler üzerinde durmak geleceğe dair önemli ipuçları sunabilir. Özellikle yapay zeka ve blok zincir teknolojilerinin fintek sektöründe devrim yaratacak yeniliklere kapı aralayacağı açık. Yapay zeka, fintek sektöründe müşteri hizmetlerinden risk yönetimine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. AI destekli chatbotlar ve sanal asistanlar, müşteri hizmetlerini daha verimli hale getirirken, kullanıcı deneyimini de önemli ölçüde iyileştiriyor."

EN ÇOK OKUNANLAR