Şirketler

11 Temmuz 2024 14:01

Doruk Un ‘Sağlıklı Un' portföyü ile büyümesini sürdürüyor

Doruk Un, yeni yatırımlarla 2024 yılında da hız kesmeden büyümesine devam ediyor. Bu yıl toplamda 8,5 milyon TL Ar-ge yatırımıyla perakende markası PanPan ile sağlıklı un portföyünü tüketiciyle buluşturan Doruk Un, 2024'ün ilk 6 ayında ihracat pazarlarında yüzde 11, iç piyasada da yüzde 44 tonaj büyümesi gerçekleştirdi.

PanPan Un markasıyla perakende pazarına giriş yapan Doruk Un, ihtiyaca uygun, yüksek nitelikli ve lezzetli un seçenekleriyle sektörde öncü bir vizyon sergiliyor. Türkiye'de ilk defa 'Sağlıklı Un' kategorisiyle yerli ata tohumlarından bol lifli ve son derece besleyici 3 farklı ürünü tüketici ile buluşturan Doruk Un, yakın zamanda ürün ailesine glutensiz unu da ekleyerek markalı ve paketli un pazarında büyüme hedefinde. Online kanallar ve tüm büyük marketler dahil olmak üzere güçlü bir penetrasyon oluşturarak paketli un pazarında Türkiye'nin öncü markası olma vizyonuyla hareket eden Doruk Un, tarladan sofraya değer zincirinin tüm kategorilerinde yerini alıyor.

TAMAMLAYICI YATIRIMLAR İLE ENTEGRE YAPISINI BÜYÜTÜYOR

Doruk Un, fabrika silo kapasitesinin 20 bin tonu için antrepo yatırımını bu yıl devreye alacak. Beş yılda 50 milyon dolar yatırım yapmayı hedefleyen şirket, yenilikçi ve katma değerli ürün gruplarında glutensiz un, noodle üretim yatırımı, depolama ve lojistik alanında yatırımlarda da bulunacak. Firma; üretim, Ar-Ge, donuk unlu mamuller üretim ve mağazacılık, lojistik ve depolama, yeni ürün geliştirme, sürdürülebilirlik tarım ve gıda projelerine de yatırım yapmayı hedefliyor.

PROTEİN DEĞERİ ORTALAMANIN %25 ÜZERİNDE

Doğru tarım politikaları ile Türkiye'nin 2 yıl içinde buğday ithal etmeden ihracat gerçekleştirebileceğini söyleyen Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Gürsel Erbap, ''Buradan yola çıkarak Doruk Un'un iştiraki Doruk Tohumculuk çatısı altında Marmara Bölgesi'nde üç, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde beş olmak üzere toplam sekiz ayrı sahada buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçek, acıbakla gibi 80'e yakın tohum geliştiriyoruz. Türkiye buğday verimi açısından kıyaslandığında 3 kat fazla verim gösteren çeşitlerimiz, en önemli kalite parametresi olan protein değerinde de Türkiye ortalamasının yaklaşık %25 üzerine çıktı. Biz de bu vizyonla 'Geleceğe Tohum' hareketimiz her yıl farklı bir bölgede sertifikalı tohumun önemi ve tarım faaliyetleri alanında bilinçlendirme çalışmalarına ev sahipliği yaparak milli değerimiz olan tarımı ve sertifikalı tohumu hak ettiği değere ulaştıracak çalışmalar yapıyoruz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR