Sektörler

29 Ağustos 2024 12:39

"Sektörü domine ediyoruz”

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Online&offline ayrımının olmadığı, tüm kanallarda ulaşılabilir olmanın ve kullanıcıyı her platformda tanımanın önemli olduğu bir çağa doğru gidiyoruz. Bu anlamda fiziksel mağazalarımızda da artışa gidiyoruz” diyor

Tatilsepeti olarak yurt dışında sektörün en fazla ürün seçeneği sunan online tur operatörü olduklarından bahseden Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, ''Bu anlamda online oyuncu olarak sektörü domine ediyoruz. Satışlarımızın yüzde 80'den fazlası web sitesi aracılığı ile gerçekleşiyor'' diyor. Pandemi ile e-ticaret'in toplam ticaret içindeki payının hızla artmayadevam ettiğini belirten Karayal, ''Bu eğilimin uzun süre devam edeceğini ve kullanıcıların ihtiyaçlarını hızlı şekilde anlayıp uyum sağlayan markaların bu anlamda büyümeden pozitif şekilde etkileneceğini düşünüyorum. Ancak bunun konuşulduğu kadar kolay olmadığının farkındayız. Sektördeki hızlı büyüme insan kaynağı ihtiyacını doğurdu. Bu da e-ticaret alanında yetişmiş uzman kadrolarla çalışan firmaları bir adım öne çıkaracak. Bununla birlikte daha ileri bir gelecek projeksiyonu olarak online&offline ayrımının olmadığı, tüm kanallarda ulaşılabilir olmanın ve kullanıcıyı her platformda tanımanın önemli olduğu bir çağa doğru gidiyoruz. Bu anlamda fiziksel mağazalarımızda da artışa gidiyoruz'' diye konuşuyor.

Kişiye özel çözümler sunmak için AI tabanlı çözümler geliştiriyor

''Bu alanda yatırımlarımızı değişen teknoloji ve ihtiyaçlara göre belirlemeye devam ediyoruz'' diye belirten Karayal, ''Daha fazla AI tabanlı çözümler üzerine çalışıyoruz. Ayrıca e-ticarette turizm sektörünü büyütecek daha farklı dikeyleri bünyemize katmak üzerine planlamalarımız var. Daha fazla dataya dayalı, kişiye özel çözümler sunmak üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Misafirlerimizle seyahati öncesi ve sonrasındaki süreçlerinde ihtiyaçlarını önceden anlayıp çözümler sunabileceğimiz çalışmalar üzerine yoğunlaştık'' yorumunda bulunuyor.

AKILLI ASİSTAN PROJESİ HAYATA GEÇTİ

''Tüm e-ticaret sektörünü ele aldığımızda başarılı yapay zeka entegrasyonları örnekleri görebildiğimizi söyleyebiliriz'' diye ifade eden Karayal, ''Geçtiğimiz dönemde yapay zeka destekli akıllı asistan projemizi hayata geçirdik. Yapay zekanın da desteğiyle misafirlerimizin sadece tatilini planlarken değil hem tatil öncesinde hem de tatil sırasında kesintisiz ve geliştirdiğimiz hizmetlerle yanında olmayı hedefliyoruz. Ancak yolun çok başında olduğumuzu söyleyebilirim. Özellikle seyahat sektörü olarak çok daha yaratıcı işlerin çıkabileceğini, bu potansiyelin olduğunu söyleyebiliriz'' şeklinde konuşuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR