Girişimcilik

01 Ekim 2024 14:38

Yerli yapay zeka girişimi Novus, 1.5 milyon dolar yatırım aldı

Novus'un tohum yatırım turunda 1.5 milyon dolar yatırım aldığı duyuruldu.

Yapay zekada öncü kurumlardan biri olmayı hedefleyen Novus, öncesinde NVIDIA Inception, 2022 yılında MIT Sandbox, Google for Startups ve North America programlarından başarıyla mezun olarak, aynı yıl Startup Wise Guys'tan 5 milyon dolar değerlemeyle önemli bir yatırım daha aldı. Yeni yatırım turu ile yapay zeka alanındaki liderliğini pekiştiren Novus, yapay zeka çözümlerini daha geniş bir kitleye sunma ve teknolojik inovasyonlarını ileriye taşıma hedeflerine doğru büyük bir adım attı.

"KOBİ'LERE VE STARTUP'LARA DA YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER SUNMAYI HEDEFLİYORUZ"

Novus Kurucu Ortağı ve CRO'su Vorga Can yeni yatırımla ilgili, "Türkiye'de yatırımcılar ve iş ortaklarıyla yürütülen iş birliği süreçlerinin, DOT ürünümüzün ülke genelinde yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, BIST50 seviyesindeki kurumsal şirketlere yönelik on-prem çözümler sunmaya devam edeceğiz. DOT ile SaaS modelimiz üzerinden KOBİ'lere ve startup'lara da yenilikçi teknolojiler sunmayı hedefliyoruz. Bu yeni fonlama turu, şirketimizin sürdürülebilir büyüme ve yenilikçilik yolundaki ilerlemesini simgeliyor" şeklinde konuştu.

"GLOBAL PAZARDA DUYURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bu yeni fonlamayla birlikte, yeni yapay zeka ürünü DOT'u piyasaya süreceklerini belirten Novus Kurucu Ortağı ve CEO'su Rıza Egehan Asad: "DOT, işletmelerin büyük dil modellerinin tam potansiyelini kullanmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmış, gelişmiş bir AI platformu. Yapay zekâ ajanları arasındaki iletişimi mümkün kılarak, kullanıcıların kodlama yapmadan yeni ajanlar oluşturmasına olanak tanıyan DOT, işletmelerin verimliliğini arttıracak ve daha akıllı iş süreçleri geliştirecek bir yapı sunuyor. 100'den fazla yapay zeka ajanı ve modeli barındıran ve ajanlar arası iletişimi mümkün kılan bu platformu, global pazarda duyurmayı hedefliyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR