Ekonomi

18 Ekim 2024 15:43
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi programımızın olumlu etkilerini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 51. Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası 51. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi programımızın olumlu etkilerini görüyoruz. Merkez Bankası brüt rezervleri 156 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı, eylül itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doların üzerine çıktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşsizliği azaltmayı, istihdamı arttırmayı, iş gücü piyasasında kayıt dışılığı önlemeyi amaçlayan istihdam destekleyici politikalarımız sürecek. Ekmeğimize, alın terimize, dişimizden tırnağımızdan ayırarak bir tarafa koyduğumuz birikimimize musallat olan enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı. Siyasetten topluma sirayet edecek yumuşama ikliminin kökleşmesinde işçi ve işveren fark etmeksizin tüm sendikalarımızın desteği çok ama çok önemlidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem harcamaları dışındaki tüm harcamalarda tasarruf bilincini ön planda tutuyoruz. Artık sırada yapısal reformlarda mesafe katetmek var." ifadelerini kullandı.

"GÜN BİR OLMA, BİRLİK OLMA, HEP BERABER TÜRKİYE OLMA GÜNÜDÜR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "22 yılda elde ettiğimiz başarıları kendimize basamak yaparak çok daha iyi yerlere geleceğimizden hiçbir şüphe duymuyoruz. Gün bir olma, birlik olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Gün, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi güçlendirme günüdür. Siyasi partilerin, sendikaların, hangi görüşe mensup olursa olsun sivil toplum kuruluşlarımızın kardeşlik seferberliğimize destek vermesini bekliyoruz. Bölgemizde gerilimin had safhaya tırmandığı bu dönemde toplumumuzun tüm kesimleri arasındaki diyalog zeminini genişletmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR