Türkiye'nin dört bir yanındaki Gold Standard ve VCS sertifikalı rüzgar ve güneş enerjisi santralleriyle %100 yenilenebilir enerji üreten Galata Wind; 'temiz bir gelecek için temiz enerji' yaklaşımıyla çevreye duyarlı, güvenilir ve sürdürülebilir bir iş modeli ile yenilenebilir enerji alanında büyüyerek global bir oyuncu olmayı hedefliyor.
YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA BÜYÜMEYİ AMAÇLIYOR
Önümüzdeki dönemde kapasite artırımlarıyla ve yeni projelerle yurt içinde ve yurt dışında büyümeyi amaçlayan şirket, hibrit tesislerinin sunduğu fırsatları değerlendiriyor. Galata Wind İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burak Kuyan konuyla ilgili şu yorumda bulunuyor: "2022 yılında yaklaşık 8 milyon dolar yatırım yaptığımız Taşpınar Hibrit GES projemizde ilerleme kaydettik. Ayrıca, 2023'ün ilk yarısında faaliyete geçmesini planladığımız Hibrit GES projesini, 17 MW ile kısmen devreye almayı planlıyoruz. 2023 yılı üretim hedefimizi 800.000 - 815.000 MWh ve yatırım hedefimizi ise 1.8 - 2.0 milyar TL olarak belirledik."
TOPLAM 550 MW KURULU GÜCÜNDE DEPOLAMALI ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ İÇİN ÖN LİSANS BAŞVURUSU YAPILDI
Öte yandan; şirketin odağında olan bir diğer konu ise depolamalı elektrik santralleri... 10 adet rüzgâr ve 1 adet güneş enerjisi olacak şekilde 11 farklı ilde toplam 550 MW kurulu gücünde depolamalı elektrik üretim santrali için ön lisans başvurusunda bulunan Galata Wind başvurularının 3'ü için toplam 250 MW'lık ön lisansı aldı. Uzun vadeli hedeflere uygun biçimde değerlendirilen proje başvurularının olumlu sonuçlanması halinde bu alandaki yatırımların da 2026 yılı ve sonrasında gerçekleşmesi planlanıyor.
"GEZEGENİMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN ÇOK DAHA FAZLA TEMİZ ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR"
Büyüme stratejileri doğrultusunda ise yurt içi ve yurt dışındaki fırsatları yakından takip ettiklerinin altını çizen Kuyan; sözlerine şöyle devam ediyor: