Emlak

27 Eylül 2024 10:24

İstanbul içinde küçük bir kent: KENT Etiler

Kent içerisinde küçük bir kent kurma, İstanbul'a yeni bir merkez kazandırma, iç mekanın dış mekanla kurduğu ilişkiyi geliştirme gibi motivasyonlarla inşa edilen KENT Etiler, Etiler'in yeni cazibe ve yaşam merkezi olmayı hedefliyor. 750 milyon dolar yatırım bedeliyle devreye alınan proje, büyük bir kentsel dönüşüm projesi olmasıyla da dikkat çekiyor.

Son dönemin merakla beklenen gayrimenkul projesi KENT Etiler, satış ofisinde düzenlenen basın lansmanı ile tanıtıldı. MESA, ASL ve KİPTAŞ iş birliği ile hayata geçirilen KENT Etiler'in basın lansmanı, MESA Holding'den Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, MESA Holding CEO'su Mert Boysanoğlu, MESA Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yiğit Boysanoğlu, ASL İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Er, MESA – ASL Genel Müdürü Ersin Babacan ev sahipliğinde gerçekleşti.

"KÜÇÜK ÖLÇEKLİ MODERN BİR KENT OLUŞTURDUK"

Konuşmasına MESA'nın köklü geçmişine vurgu yaparak başlayan MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MESA olarak 55 yılı aşkın gerek Türkiye'de gerekse de yurt dışında birçok ülkede altyapı dahil çeşitli projeleri hayata geçirdik. Altyapı ve çevre düzenlemelerinden tasarımına, yapımından teslimine ve teslim sonrası işletilmesine kadar tüm aşamalarında Mesa imzası bulunan 14 milyon metrekare iskân edilmiş alanda 135 binden fazla konut, ödünsüz kalite anlayışımızın ürünü oldu. Birçok 'ilk'e, 'en'e imza attık, sayısız başarılarımız birçok ödüle layık görüldü. Tüm bu tecrübelerimiz arasında onur duyduğum bize gurur yaşatan birçok projemiz bulunuyor.

İşte tüm dinamikleri ve sunduğu yaşam kalitesi ile birlikte gerçek anlamda, ideal bir 'kentsel dönüşüm' örneği olan ve tüm çevresine değer katan KENT Etiler de, MESA olarak imza atmaktan gurur duyduğumuz projelerimiz arasında en üst sıralarda yerini aldı. Yatay mimarisi ve yaşamın tüm unsurlarını üst düzeyde sunan küçük ölçekli modern bir kent oluşturduk. Sunduğu çağdaş olanakları sadece sakinleri için değil, Etiler ile de paylaşan, bölgenin yeni yaşam çizgisini oluşturan KENT Etiler bugün, her açıdan örnek ve ideal bir proje olarak yükseliyor."

"KENT ETİLER'DE 'YAŞAM' VE 'ÇEVRESİNE DEĞER YARATMA' EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ OLDU"

MESA olarak sektörde 'kalite' ve 'güven' denildiğinde referans oluşturan yüksek standartlarıyla kabul gördüklerini belirten MESA Holding CEO Mert Boysanoğlu, "Tasarımda her detayıyla düşünülmüş, kullanışlı ve konforlu konutlar, kaliteli malzeme, titiz işçilik, çevreye, insana ve bölgesine saygı, değer katan projeler gibi standartlarımızı oluşturan daha birçok unsuru birbiri ardına sıralayabiliriz. Ancak bunların yanı sıra tüm bu çalışmalarımıza temel olan önceliklerimiz, mutlak yaklaşımlarımız var. Bunların ilki ve en önemlisi 'yaşam'dır. MESA olarak biz aslında yüksek standartlarda, çağdaş, konforlu bir yaşam ve aynı zamanda iş ortamı, çalışma hayatı vadediyoruz. MESA'yı tercih edenler biliyorlar ki; konutlarımızda, projelerimizde vadettiğimiz üst düzey bir yaşam sürecekler. Zira MESA olarak projelerimizde oluşacak sosyal yaşamı, çalışma hayatını, mimari tasarımdan da önce master plan aşamasında tüm detaylarıyla düşünüyor ve özenle tasarlıyoruz. Nitekim bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm MESA projelerinin istisnasız her birinde süregelen yaşamlar da bu yaklaşımımızın ve gösterdiğimiz özenin somut çıktılarıdır. Bir başka önceliğimiz ise; projelerimizin, sadece kendi içinde değil, çevresine de, bölgesine de katkı sağlaması, referans olması, barındırdığı değeri çevresine de yansıtması. Bunu da ilk olduğumuz, uydu kentler yarattığımız İstanbul Bahçeşehir, Ankara Eskişehir Yolu – Söğütözü gibi bölgelerin dışında, projelerimizin olduğu her noktada açıkça gözlemleyebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

Toplantıda, MESA – ASL Genel Müdürü Ersin Babacan da projenin KENT Etiler sakinlerine sunduğu çağdaş yaşam ve Etiler semtine yaratacağı katkılara vurgu yaparak proje detaylarını içeren bir konuşma yaptı.

200 DÖNÜMLÜK BİR ALAN

KENT Etiler, 200 dönümlük büyük bir alan üzerinde, günümüzün modern ihtiyaçları doğrultusunda insanların yaşayacağı, çalışacağı, eğleneceği, spor yapacağı, alışverişten kültür sanata kadar günlük tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı, kendi kendine yeten ve bunu, semti ile de paylaşan bir kent parçası yaratma hedefi ile tasarlandı. Yaşama dair tüm unsurların çağdaş ve en üst nitelikte yer aldığı proje, sunduğu tüm bu ayrıcalıkları KENT Etiler sakinlerinin yanı sıra bulunduğu semt ile de paylaşan, dolayısıyla Etiler'deki yaşam standartlarını yeni bir seviyeye taşıyacak bir proje olarak hayata geçiyor.

BÖLGENİN ALT YAPISI TAMAMEN YENİLENDİ

Yaklaşık 524 bina ile 764 bağımsız bölümün dönüştürüldüğü projede, arazinin konut ve ticari imara dahil bölümünde 110 bin metrekarelik peyzaj alanı yer alıyor. Başta Zeytinoğlu Caddesi olmak üzere bölgenin yol ve kentsel altyapısı da tamamen geliştirildi, yenilendi. KENT Etiler'de, spor alanları, sanat parkı ve insanların gelip dolaşabileceği, yararlanabileceği kamuya açık iki park alanı da yer alıyor.

7 GÜN 24 SAAT CANLI OLACAK CADDEDEN TÜM ETİLER YARARLANACAK

KENT Etiler'de, konut alanları, ticari alanlar ile ofisler de oluşturulan master plan dahilinde yine büyük bir titizlikle, bütünsel bir bakış açısıyla planlandı. Tasarlanan her kullanıma açık karma projede, sadece KENT Etiler'in değil tüm Etiler'in cazibe merkezi olacak nitelikte bir ticaret caddesi de yer alıyor. Haftanın 7 günü 24 saat canlı olacak bu cadde üzerinde zaman zaman festivaller, konserler gibi çeşitli organizasyonların düzenlenmesi de şimdiden planlanıyor. KENT Etiler'in, semtin yeni ve modern cazibe merkezini oluşturması ve semtin her anlamda önemli ihtiyaçlarının projede çağdaş karşılıklar bulması da hedefler arasında.

BİN 220 KONUT, 166 TİCARİ ALAN VE 96 OFİS ALANI MEVCUT

Koru, Vadi, Cadde, Yamaç ve Rezidans adlarıyla 5 ayrı etabın yer aldığı projede, -2 kat, zemin kat + 4 kat + çatı piyesi katı ile yatay mimarinin güzel örneklerini oluşturan toplam 47 blok bulunuyor. KENT Etiler, 1+1 den 6,5+1 dubleks dairelere kadar 18 farklı tip ve 58 m2'den 467 m2'ye kadar çeşitli büyüklüklerde zengin seçenekler sunan toplam bin 220 daire ile tüm ihtiyaçları karşılayacak konut çeşitliliğine sahip.

Projede, çeşitli tip ve büyüklükte 166 adet ticari alan ve 96 adet ofis ile de ideal çalışma olanakları sunuluyor. KENT Etiler'deki ticari alanlar; yeme içme ve eğlence sektörünün en iyi markalarını, wellness ve spor merkezlerini, galerileri ve tasarım stüdyolarını ortak bir zeminde buluşturuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK

Tüm binalara elektrikli araç şarj ünitelerinin yerleştirildiği KENT Etiler, sakinlerini karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik ediyor. Çatılara yerleştirilen güneş panelleri ile binaların enerji ihtiyaçlarının bir bölümü karşılanırken, gri su arıtma sistemleri ile de çatılardan hasat edilen yağmur suları sarnıçlarda toplanarak, bahçe sulamada yeniden kullanılıyor.

HUZUR, RAHATLIK VE LÜKS BULUŞUYOR

KENT Etiler'de, kolay erişim düşünülerek her etabın kendi içinde yer alan, sosyal tesislerin toplam büyüklüğü ise 5 bin 503 metrekareye ulaşıyor.

Projenin sosyal kulüp alanı; huzur, rahatlık ve lüksü bir arada yaşatan prestijli eksiksiz bir sosyal tesis olarak kurgulandı. Proje sakinlerinin, sosyalleşebileceği, kaliteli zaman geçirebileceği kulüp; kafe ve çok amaçlı etkinlik salonları, tam donanımlı fitness alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonları, SPA, masaj, sauna ve buhar odaları ile her detayın düşünüldüğü birer yenilenme alanı olarak konumlanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR