USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

13 Mayıs 2024 17:09

FLO, globalleşme hedeflerini büyüttü

3 kıtada 800 mağazaya ulaşan FLO, bu yıl 80 yeni mağaza daha açmayı planlarken Flo Group CEO'su Yenal Gökyıldırım, hedeflerinin 1.5 milyar dolarlık ciro olduğunu ifade etti.

FLO, globalleşme hedeflerini büyüttü

2012 yılında ikonik İtalyan markası Lumberjack' i satın alarak ilk globalleşme açılımını yapan FLO Group, 2015 yılında Kazakistan'da ilk yurt dışı mağazasını açtı. O günden bu yana 3 kıtada 29 ülkede 800'ü aşkın mağazasıyla yılda 55 milyon ayakkabı satıyor. Çok kanallı perakendecilik yaklaşımı gereği FLO, IN STREET, Lumberjack, Nine West ve Reebok olmak üzere zincir ve monobrand perakendecilik formatları bulunuyor. Tüm bu formatların e-ticaret kanallarının yanı sıra 37 ülkede global ve yerel pazaryerleri iş birliği ile online satış operasyonlarını sürdürüyor.

Haziran 2022'de ilk yurtdışı fabrikasını Fas'ın Kazablanka şehrinde açan grup, kısa sürede ülkede pazar lideri konumuna yükselirken, dünya pazarlarında da hedef büyüttü.

"EŞİNE AZ RASTLANIR BİR GLOBALLEŞME HİKAYEMİZ VAR"

Fas'ta, Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman'ın da aralarında bulunduğu toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen FLO Group CEO'su Yenal Gökyıldırım, FLO Group'un globalleşme yolculuğunu anlatarak şunları söyledi: "Hem şirketimiz için hem sektörümüz için hem de ülkemiz için gurur kaynağı olan eşine az rastlanır bir globalleşme hikayemiz var. Normalde perakendecilerin yurt dışı yolculuğu nasıl başlar? Elbette ki mağaza açarak. Fakat FLO Group'un globalleşme yolunda attığı ilk adım 2012 yılında İtalya'nın ikonik markası Lumberjack'i satın alarak global arenada bu güçlü markayı bünyesine katmak oldu. Lumberjack koleksiyonlarımızı bugün Avrupa'da 40 ülkede 2.000 noktaya satıyoruz. Ardından 2015 yılında yurt dışında ilk mağazamızı Kazakistan'da açtık. Fas, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Irak gibi ülkeleri pazar lideri olduğumuz ülkelere örnek gösterebilirim."

Yurt dışında toplam 282 mağazalarının bulunduğunu belirten Gökyıldırım. "En çok Fas ve Kazakistan'da mağazamız var. Yeni giriş yaptığımız pazarlarda başlangıçta 3-4 mağaza açarak işimize başlıyoruz. Müşterilerimizin isteklerine, beklentilerine, zevklerine ve tabii iklim koşullarına göre uygun ürün gruplarımız test ederekten ve hızlıca o ülkedeki müşterilerimize hitap edecek ürün yelpazemizi oturtuyoruz. 2024 yılında yurt dışında 49 mağaza açma hedefimiz bulunuyor. İlk çeyrekte 10 mağazamızın açılışını tamamladık. Bu yılda var olduğumuz pazarlarda pazar payımızı artırıp özellikle Mısır, Cezayir ve Arabistan'da büyümeyi planlıyoruz. Yurt dışından elde ettiğimiz geliri total ciromuz içinde %24 seviyesine getirdik. Orta vadede ise %50 - %50'ye getirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

(FLO Group CEO'su Yenal Gökyıldırım)

EN ÇOK OKUNANLAR