USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

27 Ağustos 2015 08:55

Ekonominin devleri Ankara‘da

Türkiye,60 ülkeden binin üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor.

Ekonominin devleri Ankara‘da

KÜRESEL iş dünyasının önemli temsilcileri Türkiye'de buluşuyor. B20 Türkiye Konferansı 3-5 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda bir araya gelecek iş dünyasının aktörleri ekonomideki sıkıntıları değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen konferansta 60 ülkeden binin üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisi yer alacak. Konferansta, G20 finans bakanları ve merkez bankası başkanlarının katılacağı oturumlara yer verilecek.  

IMF BAŞKANI LAGARDE DA VAR 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da iş dünyası liderlerine hitap edeceği konferansta IMF Başkanı Christine Lagarde, Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, kürese liş dünyasıyla karşılıklı fikir alışverişinde 
bulunacak.  

SORUNLAR MASADA

Türkiye dönem başkanlığında çalışma kapsamını genişleten B20'de bu sene küresel iş dünyasının tespit ettiği öncelikli 6 sorun alanı şöyle belirlendi: "Küresel ticaret pastasının eskisi gibi büyümemesi, altyapı yatırımlarının projelendirme süreçlerinde ciddi öngörülebilirlik sorunlarının olması, KOBİ'lerin finansmanında ve küresel ekonomiye entegrasyonunda yaşanan ciddi sıkıntılar ile kadın ve gençleri iş hayatında başarıya götürecek beceri gelişiminin sağlanamaması."

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Sorunların çözümü için geliştirilen 19 önerinin bazıları ise şöyle: "Ticaretin önü açılmalı. Altyapı ve yatırım stratejileri açıklanmalı, özel sektörün yatırım yapabilmesi için büyüme planlarıyla uyumlu planlar açıklanmalı. Kadın ve gençler için beceri gelişimine önem verilmeli, özellikle de teknik, idari ve girişimciliğe odaklanan geniş çaplı beceri gelişimi programları finanse edilmeli, KOBİ'lerin finansmana erişimi desteklenmeli." 

EN ÇOK OKUNANLAR