USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

03 Şubat 2016 10:10

Dış yatırımı 10 milyar doları aşacak

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Dış yatırımı 10 milyar doları aşacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Volkan Kara, "2023’te yurtdışı yatırımlarda 10 milyar dolarının üzerine çıkabiliriz" dedi. Yurtdışı yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kara, bu alanda, Merkez Bankası Ödemeler Dengesi hesaplarına göre son iki yıldır ciddi bir artış olduğunu vurguladı. Kara, "Genel olarak Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve kendisine yakın bölgelerde yoğunlaşmıştır. 2011 sonrası yatırım ihracının ortalaması 4 milyar dolar seviyesinde. Bu hızla devam ettiği takdirde dış yatırımların mevcut makro göstergeler doğrultusunda büyüdüğü varsayımından hareketle 2023'te yıllık akımda 10 milyar doların üzerine çıkabiliriz." 

ABD yeniden keşfedilecek

Kara, Türk yatırımcıları için ABD’nin yeni bir pazar olarak öne çıktığına dikkat çekerken, 2015 yılında özellikle üretim maliyetlerindeki avantajı ve düşük enerji fiyatlarıyla bu ülkenin Türk yatırımcıları kendine çektiğini dile getirdi. 

İran yeni fırsatlar getirecek 

KARA, İran'a yaptırımların kaldırılmasının, Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, şunları kaydetti: "İran sahip olduğu doğal kaynakları, genç ve eğitimli nüfusu ile Türk yatırımcısı ve ihracatçısı için birçok yeni iş imkanını beraberinde getirecektir. Özellikle inşaat, altyapı, enerji, otomotiv, maden, turizm, hizmet ve perakende sektörlerinde yeni iş imkanları oluşacak.

EN ÇOK OKUNANLAR