USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

03 Şubat 2016 10:12

Tahtın yeni sahibi Google

Google, Apple'ı devirerek dünyanın en değerli şirketi oldu. Apple'ın değeri geleceğine yönelik kaygılarla 529 milyar $'a gerilerken, Google'ınki 547 milyar $ oldu.

Tahtın yeni sahibi Google

Dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında, Google'ı içinde barındıran çatı şirket Alphabet, dün birinciliği Apple'ın elinden aldı. Son üç ayda Apple hisseleri  geleceğe yönelik kaygılarla yüzde 20 düştü. Piyasa değeri ise 130 milyar dolar eriyerek 529 milyar dolara geriledi. 

REKOR KÂR DA YETMEDİ 

Alphabet'in değeri son üç ayda yüzde 10 artarak 547 milyar dolara çıktı. Son açıklanan mali sonuçlar iki şirketin hisselerini hareketlendirdi. Apple 2015'in ekim-aralık döneminde 18.4 milyar dolarlık rekor kâr elde etti ancak gelirlerindeki artış yüzde 1.7'de kaldı. Alphabet'in gelirlerinde ise yüzde 17.8'lik artış yaşandı.  Sadece dün TSİ 17.00 itibarıyla Apple'daki düşüş yüzde 1.2'yi Alphabet'teki yükseliş ise yüzde 4.3'ü buldu. Apple'ın gelirleri 4 kat fazla olsa da Alphabet'in geleceğine duyulan güven hisselerini cazip kılıyor. 

Alphabet'le tüm işleri aynı çatıda

GEÇEN yıl ağustos ayında Google'ın yeniden yapılanması sürecinde oluşturulan Alphabet, YouTube ve Android iletişim sistemine kadar şirketin tüm birimlerini bünyesinde barındırıyor. 'Akıllı ev' ve insansız hava aracı kolları da yine Alphabet şemsiyesi altında. 

Facebook da Exxon'u geçti 

Apple'dan önce dünyanın en değerli firması olan petrol devi Exxon Mobil de, düşen petrol fiyatlarının etkisiyle Facebook'a yenildi. Exxon'un değeri önceki gün yüzde 2 düşerek 319 milyar dolara geriledi. Facebook'unki ise 324 milyar dolara ulaştı. Exxon'un teknoloji devlerine yenilmesi değişen ihtiyaçlarla şekillenen yeni ekonominin bir yansıması oldu. 

EN ÇOK OKUNANLAR