USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

20 Haziran 2016 15:19

Oyun geliştirenlere 250 bin lira destek

KOSGEB, oyun, ürün, mobil uygulama, yazılım geliştiren firmalara 250 bin liraya kadar destek sağlayacak. Toplam destek bütçesi 50 milyon TL.

Oyun geliştirenlere  250 bin lira destek

Geliştirilen yerli ürünlerle son dönemde yıldızı parlayan ve önemli bir ihracat potansiyeline sahip olan oyun sektörüne yönelik desteklere bir yenisi daha eklendi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) bilişim teknolojileri alanında oyun, ürün, mobil uygulama, yazılım geliştiren firmalara 250 bin liraya kadar destek sağlayacak. Ay sonuna kadar yapılacak başvuruların değerlendirilmesinin ardından aranan kriterleri taşıyan projelere geri ödemesiz 100 bin lira, geri ödemeli 150 bin lira olmak üzere 250 bin liraya kadar destek verilecek. Çağrının toplam bütçesi ise 50 milyon lirayı buluyor. Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre, oyun sektörünün ekonomik büyüklüğü için 100 milyar dolarla başlayan rakamlar ifade ediliyor.

İhracat hedefi 2.5 milyar $

Türkiye'deki oyun firmalarının ihracatı geçen yıl 400 milyon dolar civarında oldu. Türkiye'nin oyun sektöründeki dış ticaret dengesini lehine çevirmesi ve 2023'te 2-2,5 milyar dolarlık oyun ihracatına ulaşması hedefleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR