USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

31 Ağustos 2015 08:55

Otomobilde Eylül zammı kapıya dayandı

Kurda yaşanan artışın fiyatlara eylülden sonra yansıyacağını belirten Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç,”Fiyatlarda ortalama yüzde 5-6 oranında zam olmasını bekliyoruz” dedi.

Otomobilde Eylül zammı kapıya dayandı

NISSAN Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, kurdaki artışların ağustos ve eylül aylarında fiyatlara tam yansımayacağını belirterek, "Eylülden itibaren fiyat artışları ufak ufak başlar, ekim sonrası daha da artar. Bu doğrultuda otomobil fiyatlarında yüzde 5-6 civarında artış beklemek doğru olur" dedi. Anaç, geçen yılın ilk yarısında daralan bir pazar bulunduğunu, bu nedenle 2013'e göre kıyaslamanın daha doğru olduğunu belirterek, 2013 yılına göre sektörün yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü dile getirdi. Söz konusu büyüme trendinin devam etmesi durumunda pazarın 1 milyonlu rakamları görebileceğine işaret eden Anaç, "Şu anda 950 binin üzerinde bir pazar herkesin hemen hemen üzerinde mutabık kaldığı bir tahmin. Ancak ikinci yarı için son dönemde seçim sonrası gelişmeleri dikkate aldığımızda trendin aşağı doğru seyredeceğini öngörüyoruz. Yeni yaptığımız tahminler 875-900 bin civarında. Bir milyon çok zor olasılık" diye konuştu. 

EN ÇOK SATAN JAPON OLACAK

Anaç, yıl sonunda Nissan olarak pazar payı hedeflerinin yüzde 2,9 olduğunu kaydederek, "Bu rakam yılın geri kalanında pazar payımızı artıracağımız anlamına geliyor. Satış hedefimiz yıl başında 24 bin 500'dü, yıl sonunda bunu 25 bin 500'e revize ettik. 4-5 yıl içinde Türkiye'de en çok satan Japon markası olmayı planlıyoruz” dedi. 

EN ÇOK OKUNANLAR