USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

16 Nisan 2021 11:27

Galata Wind Enerji'den, Türkiye'nin ilk ‘yeşil halka arzı'

Galata Wind Enerji'nin halka arzında 15-16 Nisan 2021 tarihleri arasında hisse başına 5.06 TL'den talep toplıyor.

Galata Wind Enerji'den, Türkiye'nin ilk ‘yeşil halka arzı'

Doğan Holding şirketlerinden Galata Wind Enerji'nin halka açılması için geri sayım başladı. Talep toplama süreci 15 Nisan Perşembe günü başladı ve 16 Nisan Cuma mesai bitiminde de talep toplama sona erecek. Şirketin payları Borsa İstanbul'da ise 22 Nisan Perşembe günü işlem görmeye başlayacak.

Halka arzda, pay başına fiyat 5.06 TL olarak belirlendi. Galata Wind Enerji'ye ait payların yüzde 25'i arz edilecek. Ek satış hakkının kullanılması durumunda ise halka arz oranı yüzde 30'a çıkacak. Galata Wind Enerji A.Ş.'nin halka arzına Garanti BBVA Yatırım liderliğinde 30 üyeden oluşan bir konsorsiyum aracılık ediyor.

Galata Wind halka arz süreci hakkında bilgi veren Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş, yenilenebilir enerji şirketlerinin, yakın zamana kadar teknoloji şirketlerinin ekonomide ve piyasalarda oynadığı rolü üstlenerek yatırımcılar için en cazip varlıklar haline geleceğini, bunun da yenilenebilir enerji üreten şirketler için önemli bir avantaj olacağını belirtti.

Holding FAVÖK'ünün yüzde 29'u

Çağlar Göğüş, "61 yıllık geçmişe sahip Doğan Holding'de halka arzlar kurumsallaşma ve değer yaratma açısından her zaman çok önemli oldu. Geçmişte birincil ve ikincil olarak yapılan 6 halka arzın dışında bugün de Doğan Holding dahil 5 şirketimiz halka açık durumda. Doğan Holding olarak bugün 7 ayrı iş segmentinde faaliyet gösteriyoruz. Elektrik üretim segmenti altında faaliyet gösteren şirketimiz Galata Wind'in konsolide mali tablolarımızda ciro büyüklüğü yaklaşık yüzde 3'e denk geliyor. Fakat kârlılık olarak baktığımızda FAVÖK'ümüzün yüzde 29'una denk geldiğini görüyoruz. Bizim için en değerli, en kârlı ve en çok nakit üreten şirketlerimizin başında geliyor. Bunun yanında sürdürülebilirlik konusu da Doğan Holding'in en öncelikli konularından biri" şeklinde konuştu.

'Türkiye'nin ilk yeşil halka arzı'

Yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik enerjisi üretimi yapan Galata Wind'in yaklaşık 775 GWh'lik elektrik enerjisi üretme kapasitesi ile yılda yaklaşık 400 bin tonluk karbon emisyonunun düşmesini sağladıklarını aktaran Galata Wind Enerji CEO'su Burak Kuyan, Türkiye'nin ilk yeşil halka arzı olmalarının diğer önemli nedenleri de daha geniş anlamda uluslararası sürdürülebilirlik taahhütleri olduğunu ifade ediyor. Kuyan, "Halka arz sürecinin başında ÇSY-ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) değerlemesi sonucunda "Güçlü / Robust" kategorisinde de yer alan Galata Wind, yenilenebilir kaynaklar dışında fosil kaynaklara hiçbir zaman yatırım yapmayacağını, operasyonel karbon emisyonlarını (Kapsam 1) 2025 yılı sonuna kadar sıfırlayacağını, karbon salımı azaltımlarını Gold Standard ve VCS (Verified Carbon Standard) süreleri sonuna kadar doğrulatıp karbon kredilerini onaylatmayı, merkez yönetici kadrolarındaki kadın oranını 2 yıl içinde yüzde 30'un üzerine çekeceğini ve yönetim kurulunda en az 1 kadın üye bulunduracağını da uluslararası düzeyde taahhüt ediyor" diyor.

Halka arzın künyesi

Galata Wind Enerji'nin yüzde 25'ine karşılık gelen 13 milyar 369 milyon 787 bin adet payları halka arz edilecek. Ayrıca buna ilave olarak 'ek satış' hakkı kullanımı kapsamında Galata Wind Enerji'nin toplam sermayesinin yüzde 5'ini temsil eden 2 milyar 673 milyon 957 bin adet paylarının 'ek satışı' yapılabilecek. Bu itibarla ek satış hakkı kullanımı dahil, şirketin toplam sermayesinin yüzde 30'unu temsil eden 16 milyar 43 milyon 744 bin adet payları halka arz olacak. Halka arz fiyatı olarak belirlenen 5.06 TL'ye göre ek satış hakkının tamamının kullanılması durumunda halka arz büyüklüğü 811 milyon 813 bin 446 TL olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR