USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

19 Nisan 2021 13:10
Umut Çelik

Elektra, yeni ihracat pazarlarına odaklandı

Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, Türkiye'nin ilk ve tek yerli üretim aktif harmonik filtresini de ürettiklerini açıkladı ve 2021 yılında bu inovatif ürünü daha da geliştirmeyi planladıklarını ve yeni ihracat pazarlarına odaklandıklarını vurguladı.

Elektra, yeni ihracat pazarlarına odaklandı

Transformatör, reaktör ve elektronik ürünler olmak üzere üç ana kategoride üretim yaptıklarını belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, "Şirketimizin transformatör ürün grubu içinde kontrol transformatörleri, izolasyon transformatörleri, oto transformatörleri ve medikal transformatörler yer alıyor. Tasarım ve test kabiliyetimizin yanı sıra ürün kalitemizle trafo üremimizde oldukça güçlüyüz. Reaktör ürün gamımız da çok zengin. Bu ürünlerimiz yurt içi ve yurt dışında çok önemli projelerde kullanılıyor. Devlet destekli Ar-Ge projeleri ve öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalarımız sayesinde üretimini gerçekleştirdiğimiz yeni nesil ürünlerimizle dikkat çekiyoruz." dedi.

Enerji kalitesi sorunlarına son veren aktif harmonik filtreyi üreten tek yerli firma

Şirketin sürekli gelişim anlayışı ışığında bu yıl da tüm ürünlerinde geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Emin Armağan Şakar; "Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiğimiz Türkiye'nin ilk ve tek yerli üretim aktif harmonik filtresi olan DynamiX fark yaratan ürünlerimizin başında geliyor. İş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefleyen DynamiX ile dünya çapında sektördeki en yüksek performansa sahip aktif harmonik filtreleri üreten şirketlerden biri olarak konumlanıyoruz. Sanayicilerin enerji kalitesi sorunlarına son veren bu yüksek teknoloji ürünümüzü 2021 yılında daha da geliştirerek ürünümüze haberleşme sistemini entegre edeceğiz. Ayrıca DynamiX'i buluttan takip etmeyi ve yazılımsal özelliklerini geliştirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

İhracatta Güney Amerika'yı odağına aldı

2020'de Güney Amerika'ya odaklandıklarını ve bu sayede Kostarika ve Guatemala'ya satış yaptıklarını belirten Şakar, "2020'de ihracata başladığımız Güney Amerika'yı 2021 için de odağımıza aldık, bu bölgede yeni ülkelere ulaşarak etkinliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda denizcilik sektörü ihracatımızdan aldığımız payı da artırmak istiyoruz. Bu alanda başarılı çalışmalarımız var. Örneğin, dünyanın en büyük gemi malzemeleri tedarikçisi olan Norveç'teki bir firmaya çok kısa sürede transformatör üretip sattık ve çok olumlu geri dönüşler aldık." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR