USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

19 Ağustos 2016 16:28

2016'da hayal kırıklığına uğratan 10 film

Oyuncu kadroları ve bütçeleriyle göz dolduran, vizyon tarihi heyecan ile beklenen popüler yapımlar izleyicileri haya kırıklığına uğrattı. Taste of Cinema, 2016 yılında izleyiciyi hayal kırıklığına uğratan o 10 filmi sıraladı.

2016'da hayal kırıklığına uğratan 10 film

10. Genius - Fırtınalı Hayatlar

 

Michael Grandage yönettiği ve John Logan tarafından yazılmış bir 2016 İngiliz-Amerikan biyografik dram filmi. Filmin başrollerini Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Dominic West ve Guy Pearce paylaşıyor. A. Scott Berg'in Ulusal Kitap Ödülü'nün de sahibi olan Max Perkins: Editor of Genius isimli kitabından uyarlanan filmde yazar Thomas Wolfe ile menajeri Maxwell Perkins arasındaki ilişki anlatılıyor.

 

9. The Neon Demon - Neon Şeytan

 




Yönetmen koltuğunda Nicolas Winding Refn'in oturduğu filmin başrollerinde Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote gibi isimler var. Bir sabah uyandığında etrafının kadınlar tarafından çevrili olduğunu ve kadınların dünyaya hakim olduğunu fark ettiğini belirten ve öyküsünü buradan yola çıkarak oluşturan Refn, buradan yola çıkarak "tehlikeli güzellik" temasını ön plana alan bir senaryo oluşturmuş.

 

8. X-Men: Apocalypse - X-Men: Kıyamet

 




En çok devam filmi çekilen fantastik bilimkurgu efsanesi olma yolunda ilerleyen X-Men'in 2016 yılında seyircisiyle buluşan yapımının yönetmen koltuğunda yine Bryan Singer var. X-Men: Apocalypse adıyla vizyona giren filmin kadrosunda yine Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, James McAvoy,Evan Peters gibi dikkatleri çeken isimler yer alıyor.

 

7. Free State of Jones - Özgürlük Savaşçısı

 



Yönetmenliğini Gavin Ross'un üstlendiği film, Lincoln döneminde patlak veren Sivil Savaş'ı perdeye aktarıyor. Filmin başrolündeyse Matthew McConaughey yer alıyor.

 

6. Now You See Me 2 - Sihirbazlar Çetesi 2

 

 

İlki 2013 yılında seyircisiyle buluşan ve ilüzyon marifetiyle çok başarılı bir soygun/intikam hikayesini konu alan suç gerilimi Sihirbazlar Çetesi'nin devamı olan filmin yönetmenliğini Jon M. Chu üstleniyor. Kadroda ilk filmden J. Daniel Atlas olarak tanıdığımız Jesse Eisenberg'e Mark Ruffalo, Dave Franco, Woody Harrelson, Lizzy Caplan ve Michael Caine eşlik ediyor.

 

5. Alice Through the Looking Glass - Alice Harikalar Diyarında 2: Aynanın İçinden

 



Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı 2010 yapımı Alice in Wonderland'in devamı niteliğinde olan filmin yönetmen koltuğunda bu kez The Muppets serisiyle sinemaya giriş yapan James Bobin var. Johnny Depp ve Mia Wasikowska'nın başrollerini paylaştığı filmin senaryosu ise Linda Woolverton'a ait.

 

4. Independence Day: Resurgence - Kurtuluş Günü 2: Yeni Tehdit

 



Uzaylıların dünyayı istila etmeye geldiği bir temayı işleyen ilk film gibi 2. devam halkası da aradan geçen 20 yılın ardından tekrar dünyayı istila etmeye karar veren uzaylı ırkını geri getiriyor. Dünya bir kez daha yokoluşun eşiğine gelmişken tanıdık ve yeni kahramanlar bir kez daha dünyayı kurtarmak için el ele veriyor. İlk filmin aksine Will Smith kadroda bulunmuyor.

 

 

3. Warcraft - Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması

 



Filmin yönetmenliğini Moon filmiyle sinemaya giriş yapan, genç neslin umut vadeden yönetmenlerinden Duncan Jones yer alırken, oyuncu kadrosunda ise Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky ve Daniel W isimleri yer alıyor. Filmin yapımcıları ise Legendary Pictures, Blizzard Entertainment ve Atlas Entertainment firmaları.

 

2. Suicide Squad - Gerçek Kötüler

 

Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki süper güçlü kötü adamları bir araya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu İntihar Timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedecekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklar? Kadroda Margot Robbie, Will Smith, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jared Leto gibi pek çok yıldız isim yer alıyor.

 

1. The Legend of Tarzan - Tarzan Efsanesi

 




David Yates'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosu Adam Cozad ve Craig Brewer’a ait. Edgar Ormanlarda büyüyen Tarzan'ın yeni macerası, Edgar Rice Burroughs'un zamansız masalından serbest bir uyarlama. Filmin başrollerini ise Alexander Skarsgård ve Margot Robbie üstleniyor.









 

EN ÇOK OKUNANLAR