USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

07 Haziran 2016 15:52

"Trafik sigortası için olumlu adımlar atılıyor"

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, trafik sigortasında gerçekleşen mevzuat değişikliklerinin sigorta sektörüne ve tüketiciye olumlu etkisinin yıl sonuna kadar görüleceğini söyledi.

"Trafik sigortası için olumlu adımlar atılıyor"

Trafik sigortasında 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleşen mevzuat değişikliklerinin ve maliyetlere doğrudan etki eden asgari ücret artışı gibi diğer ekonomik değişikliklerin sektöre ve fiyatlara etkisi ancak 2016 yılı sonunda ve 2017 yılında görüleceğini belirten Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan konuyla ilgili şunları söyledi: “Trafik sigortalarıyla ilgili olarak sektörün zarar etmesine sebep olan konularla ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapılmış olmakla birlikte; bu düzenlemelerin olumlu etkisi ancak yeni düzenlenecek poliçelerde görülebilecektir. Bu düzenlemelerin hem sigorta şirketlerine, hem de tüketicilere olumlu etkileri olacaktır.” 

Mine Ayhan, Trafik Kanunu’nda ve Genel Şartlar’da yapılan değişikliklerin de önümüzdeki dönemde trafik sigortasındaki zararı azaltmasını umduklarını ve bununla birliktesektörün olumlu yönde gelişeceğini dile getirdi.

‘OLUMLU ADIMLAR ATILIYOR’

Trafik sigortalarına getirilen düzenlemeleri olumlu bulduğunu belirten Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, Yapılan değişikliklerin trafik sigortası sorunlarının bir kısmına, sadece yeni tanzim edilen poliçeler için çözüm olması beklenebilir. Ancak sigorta şirketlerinin geçmişte düzenlenen poliçelerden gelen yükümlülükleri devam edecektir. Bunun yanında sigorta sektöründe trafik sigortasına yönelik yeni ve olumlu düzenlemeler yapılmakta ve bu anlamda çalışmalar devam etmekte. Beklenen diğer düzenlemelerin de gelecek dönemde yürürlüğe girmesi halinde, trafik sigortası gündemi az meşgul edecek. Tüm branşlarda sigortalılık oranının çoğalması, sigorta bilincinin artması gibi sektörün ana sorunları daha fazla konuşulacaktır” şeklinde konuştu. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR