USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

22 Nisan 2016 12:46

Sıfır otomobilde krediye yüklendik

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) son araştırmasına göre sıfır km otomobil alımında kredi kullanımı yüzde 6’lık artışla yüzde 46’dan 52’ye yükseldi.

Sıfır otomobilde krediye yüklendik

Araştırma satışlarda en çok kampanyaların etkili olduğunu gösterdi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) adına GfK’nın Eylül 2015-Şubat 2016 tarihleri arasında sıfır otomobil alan toplam 1780 kişiyle gerçekleştirdiği “Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması’nın sonuçları açıklandı.

6 puanlık yükseliş

Sonuçlara göre; geçtiğimiz yıla oranla otomobil satın alımında kredi kullanım oranı, yüzde 6’lık artışla yüzde 46’dan yüzde 52’ye yükseldi. Premium marka satın alanların kredi kullanımı da bir önceki yıla göre yüzde 39’dan yüzde 57 oranına yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Premium segmentini tercih edenler ödemelerini 36 aylık vadeye yayarken, bu segmente yönelmelerindeki en büyük etkeni ise gelirlerindeki artışa bağlıyorlar. Otomobil alımında kredi kullananların yüzde 66’sı bu krediyi markanın finans kuruluşundan kullandıklarını belirtirlerken, bu oran geçtiğimiz sene yüzde 43 oranındaydı. Premium markalarda ise bu oran yüzde 85’e ulaşmış durumda.

Kampanya izliyoruz

Araştırmada bir diğer ilginç sonuç da kampanyalar hakkında oldu. Araç satın alanların yüzde 55’i bir satış kampanyasından yararlandıklarını belirtirlerken, en çok teşvik edici bulunan kampanyanın ise “düşük faizli finansman” kampanyası olduğu ortaya kondu. Araştırmaya katılanlar ortalama 4 yılda bir araçlarını değiştirdiklerini ve araç almaya karar verdikten sonra 5 ay içerisinde satın alma sürecini tamamladıklarını da kaydettiler.

EN ÇOK OKUNANLAR