USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

24 Haziran 2016 15:19

Piyasalarda Brexit etkisi

Dolar/TL, Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumdan Brexit kararı çıkmasının ardından yükseldiği 3,00 seviyelerinde tutunamayarak düşüşe geçti ve 2,9077'ye geriledi.

Piyasalarda Brexit etkisi

Dolar/TL, Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumdan Brexit kararı çıkmasının ardından yükseldiği 3,00 seviyelerinde
tutunamayarak düşüşe geçti ve 2,9077'ye geriledi.

Küresel piyasalar, İngiltere'de AB referandumu ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının odak noktasında olacağı haftaya pozitif başlarken, yatırımcıların risk iştahındaki artışla gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazandığı görülüyor.
 
Cuma gününü 2,9263 seviyesinden tamamlayan dolar/TL yeni haftaya artan risk iştahı ile düşüşle başladı ve 2,9072'ye kadar geriledi.
 
Analistler, geçen hafta İngiltere'de Milletvekili Jo Cox'un, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yayımlanan anketlerin, 23 Haziran'da yapılacak referandumda İngiltere'nin AB'de kalacağı sonucuna işaret etmesinin, yatırımcıların riskli varlıklara ilgisini artırdığını ifade ediyor.
 
Sterlin/dolar paritesi, açıklanan anketlerin ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,5 değer kazanarak yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,4625'i gördü ve saat 10.00 itibarıyla 1,4570 seviyesinde dengelendi.
 
Dolar/TL şu dakikalarda cuma günü kapanışına göre yüzde 0,6 azalışla 2,9085'ten alıcı bulurken, avro/TL ise avro/dolar paritesindeki yükselişten bulduğu destekle 3,3000 seviyelerinde yatay bir seyir izliyor.
 
Bu hafta, İngiltere'de perşembe günü gerçekleştirilecek AB referandumu, Fed Başkanı Yellen'ın salı ve çarşamba günü Senato'da yapacağı sunumlar ve yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.
 
Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu belirterek, günün geri kalanında yatay bir seyir izlenebileceğini, teknik açıdan ise dolar/TL'de 2,9100 seviyesinin altında 2,9000 desteğinin takip edileceğini vurguluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR