USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

09 Mayıs 2016 12:25

Operatörler 5.8 milyon cep telefonu satacak

Taksit yasağıyla GSM operatörlerinin kontratlı telefon satışlarına ilgi arttı. Operatörler geçen yıl 4.3 milyon telefon satarken, bu yıl 4.5G'nin de etkisiyle bu rakamın 5.8 milyona çıkması bekleniyor.

Operatörler 5.8 milyon cep telefonu satacak

Cep telefonuna taksit yasağı, GSM operatörlerinin kontratlı cihaz satışlarına ilgiyi artırdı. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği'ne (MOBİSAD) göre geçen yıl operatörlerin telefon satışı 4,3 milyonu bulurken, bu rakamın 2016 yılında 5,8 milyona çıkması bekleniyor. MOBİSAD Başkanı Sinan Ekşi, son dönemlerde yasal yollardan cep telefonu almak isteyen tüketicilerin büyük çoğunluğunun, GSM operatörlerinden kontrat dahilinde alım yapmayı tercih ettiklerini, özelikle 4.5G ile bu rakamın martta 520 bine ulaştığını anlattı. GSM operatörlerinin kampanyalı, kontratlı cihaz satışlarının 2016'da 5 milyon 800 bine çıkacağını öngördü. 

Pazarın % 30'u 

EKŞİ, pazarın yüzde 30'unun üzerinde bir payı operatörlerin kontratlı satışlarının oluşturduğunu ifade etti. Ekşi, yolcu beraberinde getirilen cihazların harç ödenmeden 4 ay kullanılabildiğini de anımsattı.

EN ÇOK OKUNANLAR