USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

21 Haziran 2016 15:21

BES’te katılımcı sayısı 525 bine ulaştı

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, BES’te faizsiz fonları tercih eden katılımcı sayısının 525 bine, faizsiz fonların büyüklüğününse 2.6 milyar liraya ulaştığını söyledi.

BES’te katılımcı sayısı 525 bine ulaştı

Emeklilik dönemi için tasarruf imkanı sağlayan bireysel emeklilik sistemi yoğun ilgi görüyor. Yapılan düzenlemelerle katılımcılar açısından daha avantajlı hale gelen bireysel emeklilik sistemi, her geçen gün yeni katılımcıları bünyesine dahil ederek büyümeye devam ediyor. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, sektörün ve faizsiz fonların geldiği noktayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayhan Sincek; “BES ile ilgili yılın başından itibaren yapılan düzenleme ile katılımcıların sisteme ilgisinin daha da arttığını söyleyebiliriz. Altı ayda yaklaşık 400 bin yeni katılımcıyı bünyesine katan BES, 6 milyon 300 bine katılımcıya ulaştı. Etkili bir tasarrufun yanı sıra başarılı bir yatırım imkanı da sağlayan bireysel emeklilik fonlarının büyüklüğü 53 milyar liraya ulaştı.” “Sistemde faizsiz emeklilik fonlarını tercih eden katılımcı sayısı 525 bin, faizsiz fonların büyüklüğü 2.6 milyar lira oldu. Faizsiz fonların kısa sürede %5 büyüklüğe ulaşması önemli bir başarı, faizsiz emeklilik fonlarının geçtiğimiz yıl sektör ortalamasının üzerinde bir getiri performansı sergilemesinin de bu başarıda katkısı olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin demografik yapısı, finans sektörünün gücü ve güvenilir yapısı göz önüne alındığında bu alanda yüksek bir potansiyele sahibiz” sözlerine yer verdi. 

“GÜÇLÜ BİR TASARRUF VE YATIRIM ALTERNATİFİ”

Faizsiz bireysel emeklilik sistemiyle ilgili bilgi veren Sincek; “Faizsiz bireysel emeklilik sistemi, tamamen katılım prensipleri doğrultusunda kurulan, işletilen fonlar aracılığı ile güçlü bir tasarruf ve yatırım alternatifi sunuyor. Biz, Katılım Emeklilik olarak, icazet alarak sektöre sunduğumuz 7 fonda da yatırımımızı piyasada mevcut bütün alternatif enstrümanları kullanarak harmanladık.” açıklamasında bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR