USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

17 Mart 2021 20:36
Umut Çelik

Erkek egemen enerji sektörünün kadın kahramanları

Tüpraş rafinerilerindeki kadın çalışanlar, Türkiye'nin enerjisini üretmek için hiç durmadan, erkeklerle omuz omuza çalışıyor.

Erkek egemen enerji sektörünün kadın kahramanları

Dünya genelinde en yüksek riskli ve tehlikeli bulunan rafinaj sektöründe Türkiye'nin enerjisini üretmek için hiç durmadan, kadın- erkek omuz omuza çalışıyorlar.

"2008 yılından bu yana rafinerilerimizde kadın mühendislerimiz hep vardı ancak 2019'dan itibaren en zorlu çalışma alanımız olan sahada da vardiyalı kadın çalışanların işe başlaması, hem sektörümüz hem şirketimiz adına öncü bir uygulama oldu" diyen Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, "Bugün iş hayatında ve toplumsal hayatta cinsiyet eşitliğinin destekçisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sahada vardiyalı kadın çalışan sayımızı istikrarla artırmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Tüpraş'ın "Eşitlik için Enerjimiz Bitmez" mottosuyla bundan 2 yıl önce Türkiye'de ilk defa Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde sahada vardiyalı kadınları işe almasıyla şirkette kültürel bir dönüşüm başladı.

Tüpraş, ters yüz edip ezber bozan kadınların hikâyelerini dinleyip yaptıkları işleri gösteren bir video yayımladı.

İŞTE O VİDEO:


EN ÇOK OKUNANLAR