USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

18 Eylül 2016 16:10

TİSK Onursal Başkanı Baydur hayatını kaybetti

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nca (TİSK), TİSK Onursal Başkanı Refik Baydur'un vefatına ilişkin, "Refik Baydur gerek TİSK Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı süresince, gerek sonrasında Türk endüstri ilişkilerine ve çalışma barışına büyük katkılarda bulunmuş, işçi-işveren ilişkilerinde sosyal diyalog ve iş birliğinin gelişimini ve önderliğini sağlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

TİSK Onursal Başkanı Baydur hayatını kaybetti

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Baydur'un 1964-1989 yıllarında Konfederasyon Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerini yürüttüğü, 1989 yılından itibaren 3 dönem üst üste 15 yıl boyunca sürdürdüğü TİSK Yönetim Kurulu başkanlığı görevinden ise 26 Aralık 2004'teki seçimde kendi isteğiyle aday olmayıp ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TİSK Onursal Başkanı, TİSK Üyesi Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası'nın (KİPLAS) Yönetim Kurulu Başkanı, İşveren Camiasının duayenlerinden Refik Baydur'u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Refik Baydur gerek TİSK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı süresince, gerek sonrasında Türk endüstri ilişkilerine ve çalışma barışına büyük katkılarda bulunmuş, işçi-işveren ilişkilerinde sosyal diyalog ve işbirliğinin gelişimini ve önderliğini sağlamıştır. Camiamız kendisini asla unutmayacaktır. Merhumun naaşı 20 Eylül 2016 Salı günü Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, işveren camiasına ve endüstri ilişkileri dünyasına başsağlığı dileriz.

AA

EN ÇOK OKUNANLAR