USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

14 Nisan 2021 14:58
Umut Çelik

Burgan Bank, Ashoka Türkiye ile güç birliği yaptı

Burgan Bank ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka, Türkiye'ye fayda sağlayacak bir sosyal girişime hayat verecek.

Burgan Bank, Ashoka Türkiye ile güç birliği yaptı

Burgan Bank ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka, Türkiye'ye fayda sağlayacak sosyal girişimler için iş birliği yaptı. Ashoka ortaklığında, toplumsal bir soruna yenilikçi, kalıcı ve sistemi dönüştürücü çözüm sunan bir sosyal girişimciyi 3 yıl boyunca destekleyecek olan Burgan Bank, Türkiye'de sosyal girişimcilik ekosistemine de katkıda bulanacak. Aynı zamanda banka, bu ortaklık ile sosyal girişimcilerin küresel Ashoka Ağı ile buluşmasını ve Ashoka'nın küresel desteklerinden bütüncül olarak faydalanmasını sağlayan Türkiye'deki ilk kurum oldu. Burgan Bank, Ashoka Fellowship Programı kapsamında "Teknoloji ve İnsan" odağında çalışan bir sosyal girişimciyi destekleyecek.

Beş temel kriter

Ashoka, Fellowship Programı kapsamında seçim sürecini 'yeni­likçi fikir, sosyal etki, yaratıcılık, girişimcilik ve etik doku kriterlerine odaklanarak yönetiyor. Ashoka Ağı'na dahil olan sosyal girişimciler, uluslararası bir ağın parçası olmanın yanı sıra alanında lider kişi ve kurumlardan gönüllü danışmanlık ve ihtiyaç halinde üç yıl boyunca finansal destekten faydalanabiliyor.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, "Banka olarak içinde bulunduğumuz toplumun ihtiyaçlarının yanı sıra gelişimine de odaklanmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. İş birliğimizle, banka kurum kültürüyle örtüşen, teknolojiyi insanların faydalanması için ele alan, teknolojinin getirdiği sorunlara ve fırsat eşitliğine çözüm sunmak üzere kurgulanan bir sosyal girişimciyi hem maddi hem de profesyonel anlamda destekleyeceğiz" dedi.

Toplumsal sorunlara etkin ve kalıcı çözümler

Toplumsal dönüşümün katalizörleri olan sosyal girişimcilere 41 yıldır ev sahipliği yaptıklarını belirten Ashoka Türkiye Eş Direktörü Zeynep Meydanoğlu, "Türkiye'deki sosyal girişimcilik alanının kapasitesini artırıp sürdürülebilirliğini sağlamak için kolektif olarak hareket etmemiz ve sistem düzeyinde dönüşüm sağlayacak uzun soluklu müdahaleleri desteklememiz ekosistemin geleceği için çok kıymetli. Bu perspektif ile Türkiye'nin önde gelen sosyal girişimcilerini, işlerini ve yarattıkları faydayı büyütmek hedefiyle Burgan Bank'la yaptığımız güç birliği bizi hem heyecanlandırıyor hem de umutlandırıyor. Günümüzün en karmaşık sorunlarından biri olan teknoloji ve insan odağında çalışan, bu soruna sistem dönüşümü potansiyelinde çözüm sunan sosyal girişimcileri tespit ederek Burgan Bank'ın katkısıyla ihtiyaç duydukları finansal desteğe ulaşmaları çok kıymetli. Sektörler arası iş birliklerine en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda Burgan Bank'ın bu vizyoner desteğinin diğer kurumlara ilham olmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR