USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

18 Eylül 2016 09:37

TÜBİTAK yeniden yapılandırılıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "TÜBİTAK'ın reform ve dönüşüm çalışmalarında sona yaklaştık. Bu süreçte TÜBİTAK'ta kullanıcı ve sahibi belli projeler yürütüceğiz" dedi.

TÜBİTAK yeniden yapılandırılıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) dönüşümüne yönelik çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirterek, "Dönüşümden sonraki süreçte TÜBİTAK'ta kullanıcısı ve sahibi belli olmayan projelerden çok, kullanıcı ve sahibi belli projeler yürütüceğiz" dedi. Bakan Özlü, TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılması sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Bakanlıklarla güç birliği 

Özlü, "Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a arz edip, onların onayını aldıktan sonra bir yasal düzenleme gerçekleştireceğiz" dedi. Özlü, dönüşümden sonraki süreçte TÜBİTAK'ta 'sahipli proje' yürütmeyi öngördüklerini söyledi. Modeli örnekle açıklayan Özlü, şunları kaydetti: "Bir aşı geliştirme projesi yürütüyorsak, burada işin en başından itibaren Sağlık Bakanlığı'nın olmasını sağlayacağız. Tohum üzerine çalışıyorsak, Tarım Bakanlığı'nın işin başından itibaren bizimle beraber olmasını isteyeceğiz. Diğer bakanlıklarımızla müşterek çalışmak,güç birliği yapmak istiyoruz." 

Teknoloji üssü hedefi 

Türkiye'nin bilim merkezi, sanayi ülkesi ve teknoloji üssü olabilmesine yönelik çalışmaları hızla sürdürdüklerini anlatan Özlü, 10 alan tespit ettiklerini söyledi. Özlü, bu 10 alanın başında da TÜBİTAK'ın dönüşümünün geldiğini belirtti. 

AA

EN ÇOK OKUNANLAR