USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

27 Ağustos 2015 09:01

Hacı adaylarına uyarı

Uzmanlar hacı adaylarını 'kur'a karşı uyarıyor: "Önceden alınmış dolarınız varsa Suudi Arabistan'da riyal ile takas yapın. Yoksa almayın, TL geçiyor, daha avantajlı olursunuz."

Hacı adaylarına uyarı

ALTIN ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurundaki yükselişin olumsuz etkilerini hafifletmek için hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Memiş, dolar kurundaki yükselişin hacı adaylarını olumsuz etkilediğini belirterek, "Önceden alınmış dolarınız var ise paranızı Suudi Arabistan'da riyal ile takas yapın. Eğer halen dolar almamışsanız bu yüksek seviyeden dolar almayın orada TL de geçiyor daha avantajlı olursunuz" dedi. Memiş, dolarını Suudi Arabistan'da riyale çeviren kişilerin 100 dolarda 12 riyale varan avantaj elde edebildiğini belirtti. 

ARAPLAR TEDBİR ALDI 

Euronun aşırı değer kaybetmeye başladığını anımsatan Memiş, "Geçen yıla kadar hacı adayları paralarını euroyla yatırıyordu. Eurodaki sert değer kayıpları Suudi Arabistan'ı tedbir almaya zorladı ve ülke tüm işlemlerini dolara çevirdi. Bu yıl hacca gidecek hacılar da paralarını dolar olarak yatırmak zorunda kaldı" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR