USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

22 Temmuz 2016 17:03

Zor günler geçiren Yahoo satılıyor

Bir süredir zarar eden ve kurtuluş yolunu şirketi satmakta bulan internet devi Yahoo'ya bir talip daha çıktı.

Zor günler geçiren Yahoo satılıyor

 

Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, ABD merkezli telekomünikasyon devi Verizon, Yahoo'yu bünyesine katmak için girişimlerini hızlandırdı. 

 

"ANLAŞMA YAHOO'NUN PATENTLERİNİ KAPSAMIYOR"

 

Aynı habere göre, Verizon satın alma için bire bir görüşmeler gerçekleştiriyor. Satın almanın 5 milyar dolarlık (15 milyar TL) bir boyutta olduğu, bu satın almada Yahoo'nun patent portföyünün dahil olmayacağı da gelen iddialar arasında.  

 

"VERIZON YAHOO'NUN TAŞINMAZLARINA DA SAHİP OLACAK"

 

CNBC'nin ortaya attığı bir başka iddiaya göre, satın almaya Yahoo'nun gayri men külleri de dahil. Başka bir deyişle satın alma ile Verizon, Yahoo'nun taşınmazlarının da sahibi olacak. 

 

17 Temmuz 2012'den itibaren Yahoo'nun CEO'su olan Marissa Mayer daha önce rakip firma Google'ın sözcüsü ve üst düzey yöneticisi olarak görev yapmıştı.

 

GOOGLE VE FACEBOOK'UN ARKASINDA KALDI 

 

Online reklamcılık alanında beklentiyi karşılayamayan şirket CEO değişikliiğine giderek Marissa Mayer'ı göreve getirmiş, ancak bu değişikliğe rağmen Yahoo, mobil reklam piyasasında sosyal medya devi Facebook ve internet devi Google'ın gerisinde kalarak gelirlerini artıramamıştı.  

 

"YAHOO'YU SATABİLİRSE SERVET KAZANACAK" 

 

Geçtiğimiz aylarda sızdırılan bir belgede Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer'in şirketi satmayı başarır ve sonra işinden kovulursa 37 milyon dolar tazminat almaya hak kazanacağı iddiasına yer verilmişti.

EN ÇOK OKUNANLAR