USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

12 Ağustos 2016 15:26

Yeni dük dünyanın en genç zengini listesinde

İngiltere'nin en zengin üçüncü kişisi ve Kraliyet ailesinin yakın dostu 6. Westminster Dükü Gerald Cavendish Grosvenor'ın ani ölümünün ardından Westminster'ın yeni dükü belirlendi. Yeni dük, 25 yaşındaki genç Hugh Richard Louis Grosvenor olarak açıklandı.

Yeni dük dünyanın en genç zengini listesinde

 

Yeni Dük, Londra'daki Belgravia ve Mayfair bölgesinde bulunan yaklaşık kırk milyar lira değerindeki arazilerin, çiftliklerin ve yaklaşık altmış milyar lira değerindeki varlığa sahip Londra merkezli emlak şirketi Grosvenor Group'un yeni sahibi oldu.

 

Bloomberg haber ajansına göre Grosvenor, 2015 Kasım ayında dünyanın en zengin 400 kişisi listesine giren Wal-mart şirketi varisi Lukas Walton'dan dört yaş daha genç. Listedeki diğer en genç zenginler ise; 32 yaşındaki Facebook kurucuları Mark Zuckerberg ve Dustin Moskovitz.

 

Yeni dük dünyanın en genç zengini listesinde

 

ZİRVEDE ZUCKERBERG VAR

 

Mark Zuckerberg, bu yıl 30 milyar lira daha kattığı yaklaşık 165 milyar liralık servetiyle dünyanın en genç diğer üç zengininin sahip olduğu toplam servetin iki katına sahip.

 

Genç dük Grosvenor, büyük bir mirasın sorumluluğunu üstlenirken ailenin diğer fertleri de mirastan yararlanmaya devam edecek. Grosvenor emlak şirketinin internet sitesinde yapılan açıklamada, ailenin geleceği için şirketin Grosvenor'larda kalmaya devam edeceği belirtildi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR