USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

04 Şubat 2016 11:20

Venezuela ilk kez EXPO 2016'da

Venezuela, Antalya'da düzenlenecek EXPO 2016'nın botanik bölümünde yerini alacak.

Venezuela ilk kez EXPO 2016'da

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üyesi olmasına rağmen bugüne kadar hiç botanik EXPO'ya katılmadığı belirtilen Venezuela, EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı aldı.

Venezuela Eximbank Ticaret ve Yatırımları Teşvikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Raul Cazal başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük EXPO sergi alanında incelemelerde bulundu. EXPO 2016 Projesi ile ilgili sunumun ardından heyet, ülke bahçelerini kuracakları bölgeyi gezdi. Projeden çok etkilendiğini ifade eden Raul Cazal, "Her şeyden önce çok iyi bir proje buldum. Mükemmel diyebilirim. Dünyayı çok güzel gösterebilecek bir proje" dedi. 

EXPO 2016'da biyo çeşitlilik ve çocukların geleceğinin düşünülmesi konusunda verilen önemi takdirle karşıladığını dile getiren Cazal, ilk kez bir botanik EXPO'da yer alacakları için heyecan duyduklarını kaydetti. Uzun zamandır biyo çeşitlilikle ilgili çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Cazal, "Venezuela'da binlerce türde bitki var. Ülkemizde bulunan özel çiçek ve bitkileri buraya getireceğiz. Bunlardan biri de orkide. Antalya’da düzenlenen EXPO’ya katıldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu. 

Ziyaretin sonunda Cazal'a, EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık hediye edildi. (AA)

EN ÇOK OKUNANLAR