USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

27 Ağustos 2015 08:52

Jersey Adası'na elektrik şirketi

EÜAŞ, yurtdışında elektrik üretimi kapsamında şirket kuracak. 50 milyon dolarlık şirketin merkezi İngiltere ve Fransa arasındaki Jersey Kanal Adaları olacak.

Jersey Adası'na elektrik şirketi

ELEKTİK Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), yurtdışında elektrik enerjisi üretimi kapsamında şirket kuracak. EÜAŞ'nin yurtdışında şirket kurabilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre EÜAŞ, yurtiçinde uluslararası anlaşmalar çerçevesinde belirlenen faaliyetlerle yurtdışında elektrik enerjisi üretimi ve ticaretiyle yakıt ve atık yönetimine yönelik; elektrik santrali kurulması, işletilmesi, bakımı, onarımı ve rehabilitasyonu, elektrik tica-reti, yakıt ve atık yönetimiyle elektrik ticareti gibi faaliyetleri yerine getirmek amacıyla, ilgili ülke mevzuatına göre yurtdışında şirket açacak. 

50 MİLYON $ SERMAYE 

Nominal sermayesi 50 milyon dolar olacak şirketin merkezi İngiltere ve Fransa arasındaki Jersey Kanal Adaları olacak. Ancak bu miktar şirketin genel yatırım ve finansman hedeflerine uygun olacak şekilde revize edilebilecek. Açıklamaya göre, şirketin teşkilat yapısı şirketin genel kurulunca belirlenecek. 

KURUL ATAMA YAPACAK

şirketin yönetim kurulu üyelerinden biri Kalkınma Bakanlığı adına, biri Hazine Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakanlık adına, biri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına ilgili bakanların önerisi üzerine genel kurulca atanacak. Ancak şirketin yönetim kurulu üye sayısı, görev süreleriyle ücret ödemeye ilişkin esaslar sözleşmede belirlenecek. 

EN ÇOK OKUNANLAR