USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

04 Kasım 2020 12:25

"Teknolojinin etkinliğini iyi iletişim ile artırdık"

Dönüşümün en önemli parametresi her ne kadar teknoloji olsa da teknolojinin verime ve faydaya dönüşebilmesi, insanın yeteneğine ve uyumuna bağlı. Salgın sürecinde şirketlerdeki çalışanların ve ekosistemin yeni normal düzene uyumu çok önemliydi. Başarıyı yakalamak için çalışanlarının değişime uyum sağlamasını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirten VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler, salgın döneminde iletişimi daha da artırdıklarını kaydediyor.

"Teknolojinin etkinliğini iyi iletişim ile artırdık"

Mediçeler; yeni normal düzene nasıl hazırlandıklarına ilişkin sorularımızı yanıtladı: 

> Değişim zorunluluğunu nasıl yönettiniz?

Biz, değişimi salgın öncesinde başlatmıştık. Son birkaç yıldır çalışanlarımız dijital çalışma alanı çözümlerimizi kullanıyor, bu sayede ofis dışında herhangi bir yerden güvenli bir şekilde çalışabiliyor. Covid-19 süreci başladığında dünya genelinde 30 bin çalışanımız bir günde evden çalışma modeline geçti. Yönetilmesi gereken asıl konu, ekibin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaktı. Biz de çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırdık.

> Geliştirilen yeni iş modelleri neler oldu?

İş modelimiz tamamen uzaktan çalışma modeline adapte oldu. Gerek şirket içi gerekse iş ortakları ve müşterilerle yaptığımız toplantıları online ortamda gerçekleştirmeye başladık. Müşterilerimizle çok yakın çalışan bir ekibiz. 

Yüz yüze yerine online toplantıların yapılması, alışkanlıklarımızı değiştirmemizi gerektirdi. Diğer yandan trafikte zaman harcamamak, toplantı sürelerini kısaltmak da verimliliğimizi artırdı. Bu süreçte birçok büyük projeyi tamamen online ortamlarda gerçekleştirdik. Ayrıca kurulum işlemlerini de çok büyük ölçüde uzaktan gerçekleştirdik.

> Ekiplerin değişimini ve uyumunu nasıl yönettiniz?

Bence işin en kritik noktası bu konuydu. Teknoloji, iş süreçleri başarı için çok önemli fakat çalışanlar değişime uyum sağlamazsa süreci yönetmek imkansız hale gelir. 

Bu dönemde iletişimi daha da artırdık. İş dışında sadece sohbet amaçlı düzenli toplantılarımız oldu. 

Süreci nasıl yönettiğimiz, ne gibi gelişmeler beklediğimiz, her seviyedeki yöneticiler tarafından ekipleri ile düzenli olarak paylaşıldı. 

Böylece tüm çalışanların ekibin bir parçası olduğu ve değerli olduğu anlayışını hissettirmeye gayret ettik.

> Yönetim stratejinizi hangi dinamiklere göre değiştirdiniz?

Her zaman insan ve sonuç odaklı bir yönetim stratejisi uygulamışımdır. Bu stratejiyi devam ettirdim. 

Bu dönemde anahtar kelime hoşgörü oldu. İnsanların eve kapandığı, sağlık ile ilgili kaygıların arttığı salgın sürecinde hoşgörü ve pozitif enerji hiç bu kadar gerekli olmamıştı.  İyi haberleri paylaşmak, takdir etmek, önümüzdeki dönemdeki stratejimizi paylaşmak, ekibe güvenmek ve güven vermek her zaman önemli değerlerdi, bu dönemde önemleri daha da arttı.

EN ÇOK OKUNANLAR